ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μανιαδάκης για Novartis: Ψευδομάρτυρες «Σαράφης» και «Κελέση»

«Ψευδομάρτυρες» χαρακτήρισε τους «Σαράφη» και «Κελέση» ο Νίκος Μανιαδάκης προσθέτοντας ότι πρέπει να αξιολογηθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να εντάσσονται στο καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Μανιαδάκης σημείωσε ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς έχει βάλει στο αρχείο επτά από τις υποθέσεις για τις οποίες έγιναν καταγγελίες και πρόσθεσε: «εμένα με εμφάνισαν να είμαι παντρεμένος με επιχειρηματία ενώ ο “Σαράφης” κατέθεσε ότι άκουσε πως χρηματίστηκα ενώ υπήρξα σύμβουλος Λοβέρδου ενώ δέκα άνθρωποι έχουν καταθέσει ότι δεν ήμουν ποτέ σύμβουλος του κ. Λοβέρδου».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες έχουν λοιδωρήσει δεκάδες ανθρώπους χωρίς κάτι συγκεκριμένο. «Περνάει έτσι ένα μήνυμα ότι μπορείς να μπεις σε καθεστώς προστασίας, να λες ό,τι θες και να περνάει ατιμώρητο» πρόσθεσε ο κ. Μανιαδάκης.
Ο Νίκος Μανιαδάκης, αναρωτήθηκε, επίσης για το καθεστώς προστατευόμενων μαρτύρων λέγοντας ότι για να ισχύει η νομοθεσία «προϋποθέτει ότι για να τύχει κανείς αυτής της προστασίας θα πρέπει να έχει ενταχθεί με δύο προϋποθέσεις: να μην έχει εμπλακεί με την υπόθεση και να λέει την αλήθεια. Για τους συγκεκριμένους μάρτυρες θα πρέπει να αξιολογηθεί από τις αρχές αν πληρούν τις προϋποθέσεις».
Πηγή: iefimerida.gr