ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακίνηση με SMS : Καταργείται το μέτρο από τις 15 Μαΐου

Το κυβερνητικό αλαλούμ με την κατάργηση ή όχι των sms για τη μετακίνηση των πολιτών συνεχίζεται. Έτσι, σειρά πήρε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος και ανακοίνωσε ότι το μέτρο καταργείται από τις 15 Μαΐου για όλες τις μετακινήσεις, ημερομηνία ορόσημο για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και του τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, δήλωνε ότι θα εισηγηθούν στους επιστήμονες την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για το click inside.

Λίγο αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μια ημέρα μετά, ο πολιτικός εκπρόσωπος ενός άλλου υπουργείου έσπευσε να ανακοινώσει το μέτρο της κατάργησης των sms μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση αποφασίζει μόνη της έχοντας βάλει στο περιθώριο την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Έτσι ανακοινώνουν μέτρα όπως την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα και να περιμένουν να συζητηθεί το θέμα από τους λοιμωξιολόγους.

avgi.gr