Featured ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Με… κόλλυβα εμφανίστηκε ο Αχ. Μπέος στο δημοτικό Συμβούλιο!

Απίστευτο περιστατικό σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος εμφάνισε και προσέφερε στους συμβούλους… κόλλυβα!

Αιτία τα εγκαίνια του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, όπου κανείς από τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκε. Ο δήμαρχος Βόλου δεν παρέλειψε να τους επικρίνει γι αυτή τη στάση τους, ενώ κατήγγειλε, για ακόμη μία φορά, τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές για τα δάνεια που λάμβαναν και… θυμήθηκε ακόμη και το θέμα της αργίας του!

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Βόλου έκανε αναδρομή από το 2014 και μετά, κατηγορώντας ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πολέμησε» εναντίον του, σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο, ιδιαίτερα στην περίοδο της αργίας του. Επιτέθηκε, δε, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον γενικό γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «λινάτσα», ενώ μίλησε για «νούμερα» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

«Η τότε κυβέρνηση πέρασε ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας 4.30 τα ξημερώματα για να μη μπορώ να επιστρέψω στη θέση του Δημάρχου. Απαγορεύατε μέσω της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στους τότε υπουργούς να περάσουν από το Δημαρχείο, υπήρχε κόκκινη κάρτα. Ο τότε γ.γ Υπ. Εσωτερικών, αυτή η λινάτσα, έβαλε και αυτό το νούμερο που είναι μπροστά στα έδρανα και την Κοκκινάκη να κάνουν μήνυση για αντιποίηση Αρχής» είπε ο κ. Μπέος, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία του επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσονα Αποστολάκη που έκρινε ότι τον έθιγε προσωπικά, κάτι που ο κ. Μπέος το αρνήθηκε.

«Κατά κράτος ξεφτιλιστήκατε, δέκα δικαστήρια κάνατε και τα χάσατε όλα. Αριστεροί έτρεχαν στην Ασφάλεια με ένα άλλο νούμερο τον Τόλια, για να απαγορεύσουν να γίνουν οι εσοχές και τα παρτέρια στη Δημητριάδος και την Ιάσονος. Έβαζαν τους μπαχαλάκηδες στα Αστέρια να δένονται στα δέντρα για να μην κάνουμε το πάρκο, έπεφταν στη Ζάχου – Καραμπατζάκη για να μην ενώσουμε την πόλη. Ήταν μια οργανωμένη συμμορία. Αυτά που λέω δεν αφορούν όλους, γνωρίζουν αυτοί με ποιους έχει να κάνει. Ο κόσμος τους έστειλε εκεί που αξίζουν, αυτά τα νούμερα της κοινωνίας» συνέχισε.

Επιπλέον, ο κ. Μπέος, πρόσθεσε: «Ασχολείστε με το πού παρκάρω, πού πάω διακοπές… Ασέβεια, βρωμιάρηδες, λέτε για τον Τσουγκριά, τι θέλατε να κάνω τον γιο μου, να παίρνει τιμολόγια και εργολαβίες από το δήμο; Να γίνει κρατικοδίαιτος σαν μερικούς από εσάς; Αυτή είναι η αντιπολίτευση; Δεν ντρέπεστε; Επτά χρόνια μία πρόταση στην πόλη δεν φέρατε, μηδέν από μηδέν. Στο τέλος, ποια είναι η σχέση μου. Τι σας νοιάζει εσάς; Κατίνες έχετε γίνει, δε ντρέπεστε λίγο;»

Αποπληρώνουμε 12 εκατ. € δάνεια

Επανερχόμενος στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, είπε πως κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα των πολιτών, αντί να ληφθούν δάνεια. Για το θέμα των δανείων, είπε ότι από το 2006 μέχρι το 2014 λήφθηκαν 12 εκατ. ευρώ, που τώρα αποπληρώνει η δημοτική Αρχή.

Για τις τιμές του πάρκινγκ, ανέφερε ότι είναι οι πιο φθηνές σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα να υπάρχει ισορροπία και με τους ιδιώτες που διαθέτουν χώρους στάθμευσης. «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για ένα καλύτερο αύριο. Ποιοι είστε εσείς που κάνετε κριτική; Όσο θέλουμε θα το βάλουμε. Μακάρι του χρόνου να μπορέσουμε να το δώσουμε τελείωσες δωρεάν».

«Παραλήρημα του Δημάρχου»

«Παραλήρημα» χαρακτήρισε τα όσα ανέφερε ο κ. Μπέος, ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης, ο οποίος για τα δάνεια ανέφερε πως η δημοτική Αρχή έχει υπό τη σκέπη της Δήμαρχο που έλαβε δάνεια 7 εκατ. ευρώ.

Για «χαβαλέ» στο δημοτικό Συμβούλιο μίλησε ο κ. Απόστολος Παπαδούλης και «χαριεντισμούς που δε βοηθούν στο να διατηρηθεί η σοβαρότητα», ενώ ο Απόστολος Ριζόπουλος από τη ΛΑΣ, κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι σε όλα τα χρόνια της θητείας της δεν έχει συγκρουστεί με καμία κυβέρνηση ούτε έχει προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ