ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια διαφορετική εκδήλωση για τον Παύλο

Στο Κερατσίνι, τη γειτονιά του Παύλου Φύσσα, θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση τιμής και μνήμης, επτά χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού και είκοσι μέρες πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Η αποψινή εκδήλωση θα είναι διαφορετική, καθώς επιθυμία της Μάγδας Φύσσα είναι να συμμετέχουν όχι μόνο άνθρωποι που στήριξαν τη διαδικασία, αλλά συμμετείχαν σε αυτήν με κάθε τρόπο.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος δικηγόροι που εκπροσώπησαν θύματα της Χρυσής Αυγής στο Κακουργιοδικείο και συνάδελφοί τους που βοήθησαν σημαντικά στη διαχείριση του ογκωδέστατου αποδεικτικού υλικού χωρίς να παρίστανται επισήμως στο δικαστήριο, καθώς και δημοσιογράφοι που έκαναν έρευνα για τη δράση της οργάνωσης ή κάλυπταν τη δίκη.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό πολιτιστικό κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» στις 19.30, θα προβληθεί διαδικτυακά και από την efsyn.gr.

Η οικογένεια Φύσσα θα στηρίξει τη μεγάλη πορεία που θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Κερατσίνι προς τον Πειραιά (προσυγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στο μνημείο του Παύλου, οδός Π. Φύσσα 60), ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις. Στις 11 αύριο το βράδυ θα μεταδοθεί η συναυλία «Τραγουδάμε για τον Παύλο», ένα διαφορετικό live που θα είναι διαδικτυακό (θα μεταδοθεί σε video streaming από το YouTube, κανάλι rap monsters fest). Συμμετέχουν: Θοδωρής Μαυρογιώργης, Κάτω από το Γείσο, Κοντός Ψαλμός, Νατάσσα Μποφίλιου, Νιο.Στε., Ονειρολάγνοι, Φοίβος Δεληβοριάς, Brak, Hand Stories, No Hard Feelings, Rationalistas, Usurum, Zoro Buzz.

Σε εξέλιξη είναι η συλλογή υπογραφών στην πλατφόρμα Avaaz και μέχρι στιγμής περισσότερα από 7.500 άτομα ζητούν τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως μόνη δικαίωση για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης. Η οικογένεια Φύσσα έχει απευθύνει κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο στις 10 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση για την οργάνωση του Μιχαλολιάκου.

! Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα  efsyn.gr

efsyn.gr