ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Μύδροι» στον Μηνδρινό για τις καταγγελίες του

«Γελοία φλυαρήματα» χαρακτηρίζουν τα μέλη της μειοψηφούσας παράταξης στον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, την χθεσινή καταγγελία του προέδρου, Ντίνου Μηνδρινού, ότι εργαζόμενοι με κορωνοϊό επιστρέφουν νωρίτερα στην εργασία τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι Λεωνίδας Αναστασίου, Φούλη Τσιώμου και Λεμονιά Πατρώνη, αναφέρουν:

Ακόμη μία αναμενόμενη δυσάρεστη έκπληξη για τα μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων αποτέλεσε η υποτιθέμενη τρομερή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου μας κ. Μηνδρινού.

Κατά την προσφιλή  του τακτική χωρίς να ενημερώσει το Δ.Σ πήρε επάνω του την ευθύνη να μας εκθέσει ως Σύλλογο ακόμη μια φορά και να δημιουργήσει ανησυχία στην κοινή γνώμη.

Παρότι αυτές τις δύσκολες ώρες  που περνάμε στο Νοσοκομείο είναι πολυτέλεια η οποιαδήποτε αντιπαράθεση, δεν μπορούμε να μη δώσουμε μερικές διευκρινίσεις και απαντήσεις στα γελοία φλυαρήματα  της καταγγελίας του προέδρου.

Καταρχάς ψάχνουμε ακόμη στο κείμενο να βρούμε ποιον καταγγέλλει:

  • Μήπως τους εργαζόμενους που επιστρέφουν από ότι φαίνεται στην καταγγελία μόνοι τους  με θετικό test στο Νοσοκομείο για να κολλήσουν τους συναδέλφους τους και τους ασθενείς; 
  • Μήπως γνωρίζει παρέμβαση από διοικητικό υπηρεσιακό παράγοντα ή από την Eπιτροπή Λοιμώξεων και ξέχασε να το αναφέρει;
  • Μήπως  τον ΕΟΔΥ με τις παράλογες οδηγίες του που δεν τις εφαρμόζουν όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά μόνο στο Νοσοκομείο Βόλου και ζητά να γίνει ότι γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα;
  • Μήπως την Κυβέρνηση που δεν μερίμνησε να βάλει όσους συναδέλφους νοσήσουν σε ξενοδοχεία όπως έκανε με τους τουρίστες;

Πραγματικά ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Σύλλογος σε όλη την διάρκεια του δεύτερου κύματος είναι ανύπαρκτος και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης στην επίλυση των δεκάδων προβλημάτων που έχουν προκύψει.  Όπως σε θέματα πρόληψης  σε  μοριακά test για την ασφάλεια των εργαζομένων,  τις συνθήκες εργασίας, την επάρκεια και την ποιότητα των  υλικών, την καθαριότητα,  την στελέχωση του Νοσοκομείου, το  επίδομα covid  στους εμπλεκόμενους κ.λ.π.

Και θα παρέμενε ανύπαρκτος και βουβός αν το θέμα δεν αφορούσε προσωπικά τον κ. Μηνδρινό. Δυστυχώς το μόνο που έκανε ο κ.Μηνδρινός που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ήταν να παραβιάσει τα μέτρα της καραντίνας και να οργανώσει κινητοποίηση στο Νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι έχει ήδη προσβληθεί από κορωνοιό. Τότε ξύπνησε ο επαναστάτης μέσα του. Μέχρι τότε κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου και την βόλευε με αρτοκλασίες και φιέστες κάτι που ελπίζουμε να θυμηθούν οι συνάδελφοι στις επόμενες εκλογές του Συλλόγου. Σε ότι αφορά την ασφαλή επιστροφή των συναδέλφων που νόσησαν από κορωνοιό  θα έπρεπε ήδη να έχουμε κάνει σαν Σύλλογος παρέμβαση και στη Διοίκηση και στην Επιτροπή Λοιμώξεων και στον ΕΟΔΥ ώστε να υπάρχει σαφέστατο, ξεκάθαρο και ασφαλές πλάνο για την επάνοδο των συναδέλφων στη δουλειά τους με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, την κατάστασή τους και το αντικείμενο της εργασίας  του καθενός. Εδώ να σημειώσουμε κάτι που δεν γνωρίζει ο κ. Μηνδρινός  ότι  η διαδικασία επιστροφής κάποιων συναδέλφων έχει ξεκινήσει  εδώ και δέκα ημέρες .

 Δυστυχώς όμως με το πρόβλημα ασχολήθηκε ο Σύλλογος μόνο όταν άγγιξε τον κ. Μηνδρινό δείχνοντας για ακόμη μία φορά πόσο αλτρουιστές είναι αυτός και η παρέα του.