ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα στην Πέλλα – Έκλεισαν εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων

Μετά τα σχολεία και τα εξωτερικά ιατρεία των δύο νοσοκομείων του νομού Πέλλας (Έδεσσα, Γιαννιτσά) ανέστειλαν την Πέμπτη τη λειτουργία τους προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος διασποράς του ιού. Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων σε συνεννόηση με την 3η ΥΠΕ πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν και το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει η περιοχή με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά.

Την προσεχή Δευτέρα, όπως ανέφερε η 3η ΥΠΕ στο ethnos.gr, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ανοίξουν ή θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία. Μέχρι τότε αυτά θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Στο μεταξύ, σε ισχύ τέθηκε από σήμερα και η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Π.Ε. Πέλλας, λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, όπως αποφάσισαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη 17/9/2020 και Παρασκευή 18/9/2020.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν, συνολικά, στην Πέλλα 11 κρούσματα, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Πηγή: ethnos.gr