ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: Τι λέει ο πατέρας του αστυνομικού που ξυλοκοπήθηκε

Ο τραυματίας αστυνομικός στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη στις πρώτες του κουβέντες τόνισε πως αυτό που προσπάθησε πρώτα ήταν να προστατέψει το όπλο του.

Και αυτό γιατί όπως είπε, φοβήθηκε πως θα του το κλέψουν και θα τον σκοτώσουν. Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο πατέρας του ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ.

Ο πατέρας είναι συνταξιούχος αστυνομικός που ήρθε από τις Σέρρες μόλις έμαθε για τον γιό του.

«Είναι πρησμένος, είναι ακόμη έντονα τα οιδήματα στο κεφάλι, είναι τα πρηξίματα, πιστεύω ότι με τον χρόνο θα γίνει καλά. Είναι χτυπημένος στο κεφάλι», είπε ο πατέρας.

Στη συνέχεια δεν ήθελε να αναφερθεί στα χθεσινά έκτροπα και στο τι έγινε καθώς όπως τόνισε αυτά είναι υπηρεσιακά θέματα και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παιδί του να είναι καλά.

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Είναι πρησμένος, είναι ακόμη έντονα τα οιδήματα στο κεφάλι, είναι τα πρηξίματα, πιστεύω ότι με το χρόνο θα γίνει καλά

–  Τι σας είπε;

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Είναι χτυπημένος στο κεφάλι. Τελείωσε

-Σας περιέγραψε πως έγινε το συμβάν;

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Όχι όχι δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι υπηρεσιακά θέματα. Δεν ασχοληθήκα περισσότερο.

-Συνέληφθη τωρα ο δράστης.

Πατέρας τραυματία αστυνομικού: Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι να σας τα πουν αυτά παιδια. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι καλά το παιδί μου.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στο σώμα από το 2020, έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται με κακώσεις στο κεφάλι από τα χτυπήματα επί 2,5 βασανιστικά λεπτά με λοστούς, σιδερόβεργες και κλωτσιές.

Στον ΣΚΑΙ μίλησε και ο θείος αστυνομικού τραυματία:

Δημοσιογράφος: Είναι καλά το παιδί;

Θείος τραυματία αστυνομικού: Ναι, έτσι μας είπε ο πατέρας. 

Δημοσιογράφος: Τι σας είπε;

Θείος τραυματία αστυνομικού: Ότι είναι καλά. Δεν ξέρω τώρα, καλά είναι μέχρι να πάνε να δουν. 

«Ήταν δολοφονική επίθεση αν το πάρει κάποιος μόνο και μόνο ότι αν ήταν ακόμη 50 δευτερόλεπτα κάτω και τον κλωτσούσαν 60 άτομα που συνωστίζονταν, έκανε πέρα ο ένας τον άλλον για να προλάβει να κλωτσήσει και αυτός» ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας. 

Στο πλευρό του έχει σπεύσει η οικογένεια του από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, ενώ τον επισκέφθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι η κατάστασή του είναι βελτιωμένη. 

«Αυτό που είδαμε χθες ήταν μια αλητεία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι κάτι το οποίο όσα χρόνια είμαι στην αστυνομία δεν το έχω δει λάιβ. Αυτοί όλοι μια ζωή θα θέλουν νεκρό αστυνομικό. Αυτές τις ενέργειες δεν τις κάνουν άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και διαμαρτύρονται για κάτι, δεν διαμαρτύρονται για τίποτα» δήλωσε ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος.

Ο τραυματίας κατάγεται από οικογένεια αστυνομικών και  από μικρός ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, που υπηρετούσε στον τελωνείο του Προμαχώνα.