ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο βιβλίο από την Naomi Klein

Το τελευταίο βιβλίο της Naomi Klein, συγγραφέως του πασίγνωστου «Το δόγμα του σοκ», κυκλοφορεί τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες πολλές πολιτείες των Η.Π.Α. να έχουν παραδοθεί στις φλόγες λόγω των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, όμως οι «φλόγες» στις οποίες αναφέρεται η Ναόμι Κλάιν στο βιβλίο της είναι άλλες. Είναι οι φλόγες της κλιματικής αλλαγής που απειλεί τους πάντες, ανεξαρτήτως χρώματος επιδερμίδας, η οποία, για να σβήσει, απαιτείται ριζική αναμόρφωση του τρόπου ζωής μας σε κάθε επίπεδο.

Η διάσημη και πολυγραφότατη δημοσιογράφος των New York Times μας ταξιδεύει από τον μεταμορφωμένο σε φάντασμα Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο έως τους πνιγμένους στους καπνούς ουρανούς των βορειοδυτικών ακτών των Η.Π.Α., και από το σαρωμένο από τυφώνα Πουέρτο Ρίκο έως το Βατικανό, και επιχειρηματολογεί για ένα Πράσινο Νιου Ντηλ –ένα όραμα για τη μεταμόρφωση των οικονομιών μας ώστε να αντιμετωπίσουμε, ταυτόχρονα, την κλιματική κατάρρευση και την ανεξέλεγκτη ανισότητα.

Είπαν για το βιβλίο:
«Αν ήμουν πλούσιος, θα αγόραζα 245 εκατομμύρια αντίτυπα του Στις φλόγες και θα τα μοίραζα, χέρι με χέρι, σε κάθε Αμερικανό ψηφοφόρο.»
–Jeff Goodell, The New York Times

«Το έργο της Ναόμι Κλάιν με συγκινεί και με καθοδηγεί. Είναι η μεγάλη χρονικογράφος της δικής μας εποχής, της κλιματικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και εμπνέει ολόκληρες γενιές.»
–Greta Thunberg, κλιματική ακτιβίστρια

«Η Ναόμι Κλάιν είναι ένα πολύτιμο δώρο: Κάθε φορά που διαβάζω τα λόγια της, η καρδιά μου σφίγγεται από θλίψη και θυμό που με ωθεί στη δράση. Μας οδηγεί βαθιά, έως τις ρίζες αυτού που πάει στραβά –κι έπειτα ψηλά, έως εκεί απ’ όπου μπορούμε να δούμε τι πρέπει να γίνει. Ό,τι αγαπάμε διακυβεύεται τώρα. Αυτά τα κείμενα είναι η καλύτερη και πιο φωτεινή μας ελπίδα.»
–Emma Thompson, ηθοποιός, σεναριογράφος και συγγραφέας

«Η Ναόμι Κλάιν στρέφει το έξοχο, οξύ και λεπτομερειακό της πνεύμα στα μεγαλύτερα, πιο επείγοντα ζητήματα των καιρών μας… Τη συγκαταλέγω στους πλέον εμπνευσμένους πολιτικούς στοχαστές του σύγχρονου κόσμου.»
–Arundhati Roy, συγγραφέας

«Η Ναόμι είναι σαν σπουδαία γιατρός: Μπορεί να διαγνώσει ένα πρόβλημα που κανένας άλλος δεν βλέπει.»
–Alfonso Cuarón, σκηνοθέτης

«Αριστοτεχνικό… Αυτό που διακρίνει την Κλάιν από πολλούς άλλους υπέρμαχους ενός Πράσινου Νιου Ντηλ είναι ο ισορροπημένος συνδυασμός ιδεαλισμού και ρεαλισμού βασισμένου στην πολιτική.»
-Kirkus Reviews

60029 800x800

ieidiseis.gr