Λόγια του Αέρα

Νέο come back…

Σχεδόν δύο μήνες από την τελευταία τηλεοπτική ενημέρωση για τον κορονοϊό, και πλέον γίνεται ένα come back, μια φορά την εβδομάδα.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναφέρεται η ενημέρωση για τον κορονοϊό σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη στις 6 μ.μ, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Η ενημέρωση θα αφορά σε επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στα ζητήματα διαχείρισης της Covid 19.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ στην αρχή επιδεικνύονταν προσοχή κι εγρήγορση για τα μέτρα από τους πολίτες και την κοινωνία, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ένας εφησυχασμός, ο οποίος φαίνεται ότι έχει ανησυχήσει την κυβέρνηση.

Λίγο ο ήλιος, η θάλασσα, η άνοδος της θερμοκρασίας και τα μέτρα προστασίας για κάποιους φαίνεται ότι μένουν στα χαρτιά.

Αρκεί μια βόλτα σε πλατείες και δρόμους για να διαπιστώσει κανείς ότι είμαστε άνθρωποι των άκρων…

Ή που θα μαντρωνόμαστε με μηνύματα και αιτήσεις μετακινήσεων ή που θα “στριμωχνόμαστε σαν τα παστά” σε καφέ, μπαράκια, μπουζούκια, παραλίες, πλατείες, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών γι αποφυγή συνωστισμού και λήψη ατομικών μέτρων προστασίας.

Το νέο “κύμα” του κορονοϊού, για το οποίο οι επιστήμονες μιλάνε θα βρει άραγε τους Έλληνες σε εγρήγορση ή σε εφησυχασμό;

Και τελικά το come back θα αφορά μόνο στην ενημέρωση, ή θα κάνουμε come back και σε πιο αυστηρά μέτρα;