ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Νίκος Χαυτούρας «Στις εκλογές του Ιούλη θα κερδίσουμε στη Μαγνησία την τρίτη θέση και θα κερδίσω και την Βουλευτική χαμένη έδρα»

Την πεποίθηση ότι το ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία θα καταλάβει την τρίτη θέση κι ο ίδιος θα κερδίσει την χαμένη έδρα, εξέφρασε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας.

Σε συνέντευξή του στο akroama.gr, ο κ. Χαυτούρας, τόνισε ότι «μετά την πολιτική αποτυχία του υποτιθέμενου αριστερού πολιτικού εγχειρήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά ψέματα Τσίπρα, ο  δρόμος για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ , το ΚΙΝΑΛ και πάλι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη,  είναι κάτι σαν μονόδρομος και για εμένα προσωπικά  αλλά για την κοινωνία μας ολόκληρη».

Επεσήμανε ότι, το Κίνημα Αλλαγής για τον ίδιο και για τους πολίτες είναι η ίδια η ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει χαθεί και συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη έχοντας όμως Διοικήσει και οργανώσει την Χώρα  στήνοντας απίστευτες υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ενώ κλείνοντας τόνισε ότι o Νομός στα χρόνια του Σύριζα έχει μείνει πολύ πίσω και θα δώσει τη μάχη του για τους συμπολίτες.

Επιτελώντας ένα μεγάλο έργο στην ιατρική στον τομέα της νευροχειρουργικής κι έχοντας περάσει από θέσεις ευθύνης σε συνδικαλιστικά όργανα και στον Α’ Βαθμό αυτοδιοίκησης, πως λήφθηκε η απόφαση για υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ;

Η απόφαση πάρθηκε  θα έλεγα αυτόματα και μέσα μου νιώθω ότι φτάσαμε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας  απολύτως νομοτελειακά.

Έχω υπηρετήσει  ως συνδικαλιστής  εκπροσωπώντας του Νοσοκομειακούς Γιατρούς πολλά χρόνια και πάντα από το χώρο των Δημοκρατικών Δυνάμεων του πολιτικού φάσματος.

Μετά την πολιτική αποτυχία του υποτιθέμενου αριστερού πολιτικού εγχειρήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά ψέματα Τσίπρα, ο  δρόμος για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ , το ΚΙΝΑΛ και πάλι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη  είναι κάτι σαν μονόδρομος και για εμένα προσωπικά  αλλά για την κοινωνία μας ολόκληρη. Οι ψεύτικες ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ , οι δεξιές πολιτικές με αριστερή ταμπέλα, η  απόπειρα να κοροϊδέψουν τον κόσμο, να μειώνουν τις  συντάξεις και τα εισοδήματα και να μιλούν για αυξήσεις,  είναι στην ουσία η κινητήριος δύναμη όλων μας να στρατευτούμε στο πλευρό της προέδρου Φώφης Γεννηματά  για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ και το Kίνημα Αλλαγής και πάλι η παράταξη που έχει τόσο ανάγκη η χώρα και η οικονομία.

Τι πρεσβεύσει για εσάς το Κίνημα Αλλαγής και γιατί οι πολίτες να εμπιστευτούν το ΚΙΝΑΛ με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου;

Το Κίνημα Αλλαγής και για εμένα προσωπικά και για τους πολίτες είναι η ίδια η ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει χαθεί  και  ότι ο αγώνας δεν είναι χαμένος και από πριν ξεπουλημένος όπως λέει και ο ποιητής και αναφέρομαι στο πολιτικό φαινόμενο Τσίπρα.. Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη έχοντας όμως Διοικήσει και οργανώσει την Χώρα  στήνοντας απίστευτες υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Όταν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της χώρας μεταπολιτευτικά,  τότε ακριβώς ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε αριστερή διακυβέρνηση και όραμα και κατέλαβε την εξουσία. Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν αριστερές κορώνες με  σκληρή μνημονική πολιτική που κρύβονταν  πίσω από ένα ψεύτικο αριστερό λεκτικό μανδύα. Αυτό είναι το σημείο  που πρέπει ο πολίτης να παρέμβει με την ψήφο του στις εκλογές του Ιούλη και να ξαναδώσει στην Δημοκρατική Παράταξη τη θέση που της πρέπει,  για  να τρέξει   η χώρα στο μέλλον με σιγουριά, μακριά από τα ψέματα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι η ελπίδα να δούμε την πραγματικότητα κατά ματα  και ξαναδημιουργήσουμε την ελπίδα ότι μπορούν τα πράγματα να βελτιωθούν και  η ζωή όλων να καλυτερέψει διεκδικώντας  καλύτερο επίπεδο ζωής. Αυτό είναι εφικτό, δυνατό, επιτεύξιμο και το ΚΙΝΑΛ ο μόνος δρόμος  για να το κατακτήσουμε.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ζητήματα της Μαγνησίας που θα πρέπει να τεθούν ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης που θα αναδειχθεί στις προσεχείς εκλογές;

Το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι ανεργία η όποια έχει θερίσει τους νέους ανθρώπους στον τόπο μας καθώς η Μαγνησία χτυπήθηκε εντονότερα από άλλες περιοχές.

Αυτό όμως για να γίνει πρέπει να μειωθεί η φορολογία για να γίνουν πράξη  οι ιδιωτικές επενδύσεις και να έρθει η ανάπτυξη σε συνδυασμό με ένα γενναίο πρόγραμμα Δημοσίων Έργων και επενδύσεων που σχεδόν ξεχάσαμε τι πράγματα είναι αυτό στο Βόλο τα τελευταία χρόνια. Από εκεί και μετά τα ζητήματα είναι πάρα πολλά και όλα κυρίαρχα  και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οι ανάγκες στην Μαγνησία είναι τεράστιες .Ο νομός στα χρόνια του Σύριζα έχει μείνει πολύ πίσω. Δημόσια έργα, Δημόσια Διοίκηση, ιδιωτικές επενδύσεις, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες είναι οι κυρίως στόχοι.

Εκεί όμως που θα δώσω την μεγάλη μάχη, όπως έκανα όλα τα χρόνια ως ιατρός νευροχειρουργός του ΕΣΥ είναι η Δημόσια Υγεία και περίθαλψη  για όλους του συμπολίτες

Ποιο είναι το κλίμα που λαμβάνεται από τους πολίτες κατά τη διάρκεια των περιοδειών σας;

Υπήρξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία  πολιτική επιλογή αλλά και επιλογή τακτικής η επικοινωνία με  τους πολίτες. Δεν σας κρύβω ότι νιώθω όμορφα και μου αρέσει απίστευτα η επικοινωνία με τον απλό πολίτη και στις περισσότερες των περιπτώσεων των ανώνυμο πολίτη. Νομίζω ότι κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά απευθείας με τον κόσμο .

Η προσωπική επαφή είναι πιο ουσιαστική και μπορείς να δεις τον πολίτη στα μάτια αυτή η επικοινωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με οποιαδήποτε άλλη μορφή επικοινωνίας.

Ακούς τους πολίτες και ο λόγος τους έχει πάντα ιδιαίτερο βάρος. Έχω επισκεφτεί κάθε γωνιά της Μαγνησίας και θα το κάνω και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου γιατί αυτή η επαφή είναι που ανανεώνει δυνάμεις, πολιτικές σκέψεις και πρωτοβουλίες.

Δεν σας κρύβω ότι η κουβέντα με τους απλούς ανθρώπους είναι και λίγο φροντιστήριο για όλους μας στην καταγραφή και εμπέδωση των προβλημάτων του νομού

Ποιος είναι ο πολιτικός στόχος του ΚΙΝΑΛ σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο και ποιος ο δικός σας προσωπικός στόχος;

Δεν θα προσπαθήσω να ωραιοποιήσω τα πράγματα. Το  ΚΙΝΑΛ ήταν τέταρτο στις ευρωεκλογές σε επίπεδο νομού και αυτό έχουμε όλοι υποχρέωση να το αλλάξουμε και όταν λέω όλοι, εννοώ όλοι ,υποψήφιοι και πολίτες όλων των πολιτικών χώρων.

Είμαι πεπεισμένος ότι στις εκλογές του Ιούλη θα κερδίσουμε στην Μαγνησία την τρίτη θέση και θα κερδίσω και την χαμένη έδρα.