ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: “Ζήτημα δημοκρατίας η αντιμετώπιση του παρακράτους στη Δικαιοσύνη”

“Θερμό” παραμένει το μέτωπο της αντιπαράθεσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον ρόλο που διαδραμάτισε στη διάρκεια θητείας του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αργά το απόγευμα της Τρίτης (28.1.2020) επισημαίνει ότι “η αντιμετώπιση του παρακράτους στη Δικαιοσύνη δεν είναι κομματική υπόθεση αλλά ζήτημα δημοκρατίας”.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

“Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

“Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου” δήλωνε, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας”.

Πηγή: newsit.gr