ΛΑΡΙΣΑ

Νεαρή Λαρισαία υπάλληλος επέστρεψε τα 15.000 ευρώ που έκλεψε και… την γλύτωσε

Μόλις λίγα λεπτά διήρκησε προχθές η συνεδρίαση του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου παραπέμφθηκε η 25χρονη (πρώην πλέον) υπάλληλος αρτοποιείου της Λάρισας, η οποία εφαρμόζοντας για μήνες το κόλπο του «άδειου» φακέλου, έκλεψε συνολικά περί τις 15.000 ευρώ.

Η 25χρονη που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω να κλέβει τον εργοδότη της, αφού ομολόγησε τις πράξεις της και επέστρεψε τα κλεμμένα χρήματα (15.000) ευρώ στον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου παραπέμφθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου το οποίο την απάλλαξε των κατηγοριών της.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου αν έχει κάποια άλλη πρόσθετη απαίτηση λαμβάνοντας αρνητική απάντηση, ενώ μια δικαστής παρενέβη ρωτώντας αν η νεαρή υπάλληλος, άσχετα από το γεγονός ότι επέστρεψε τα κλεμμένα «ζήτησε τουλάχιστον συγνώμη» για να λάβει καταφατική απάντηση.

Στην ολιγόλεπτη, ακροαματική διαδικασία, αφού αποσαφηνίστηκε ότι η υπάλληλος επέστρεψε στον εργοδότη της 15.000 ευρώ, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τα προβλεπόμενα από το άρθρο 381 του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. το αξιόποινο των εγκλημάτων εξαλείφεται αν ο υπαίτιος αποδώσει το πράγμα ή ικανοποιήσει εντελώς των ζημιωθέντα), κι έτσι το Δικαστήριο έκρινε αθώα την κατηγορούμενη απαλλάσσοντάς την ουσιαστικά από την κατηγορία.

Δίνοντας έτσι στην κατηγορούμενη –με αφορμή και το νεαρό της ηλικίας της- μια δεύτερη ευκαιρία να φτιάξει το μέλλον της που σε επαγγελματικό επίπεδο, για αυτονόητους λόγους, δεν θα ταυτίζεται πλέον με την απασχόλησή της στο αρτοποιείο.

Σύλληψη

Την περασμένη Τρίτη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Λάρισας, προχώρησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη της 25χρονης η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος στα δύο αρτοποιεία του 53χρονου Λαρισαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στην κατοχή της 25χρονης βρέθηκαν δύο προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία προοριζόταν για το συρτάρι της ταμειακής, με τη νεαρή υπάλληλο να αρνείται αρχικά την κατηγορία αλ­λά με τις απτές αποδείξεις στα χέρια των αστυνομικών, σιη συνέχεια ομο­λόγησε την κλοπή.

Ο ιδιοκτήτη των αρτοποιείων χρειάστηκε να καταφύγει στην ΕΛΑΣ. Διαπιστώνοντας μείωση του τζίρου στο αρτοποιείο που δούλευε η 25χρονη, μείωση που δεν δικαιολογούνταν με δεδομένο ότι η κίνηση στο αρτοποιείο δεν παρουσίαζε ανάλογη μείωση.

Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν όταν με τη μετακίνηση της υπαλλήλου στο δεύτερο αρτοποιείο, ισορρόπησαν τα έσοδα στο πρώτο αρτοποιείο, τα οποία ωστόσο άρχισαν να… μειώνονται στο δεύτερο αρτοποιείο.

Η εξέταση του οπτικού υλικού (από το εσωτερικό δίκτυο παρακολούθησης του καταστήματος») από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, επιβεβαίωσε τη δράση της 25xpovns η οποία… πετούσε στο κα­λάθι τον φαινομενικά άδειο φάκελο.

«Άδειος» φάκελος

Σύμφωνα και με τα όσα περιλαμβά­νονται στη δικογραφία, η 25χρονη κατηγορείται πως έκλεβε τον εργοδότη της το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και την περα­σμένη Τρίτη που συνελήφθη με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η 25χρονη πηγαίνοντας κάθε πρωί στο αρτοποιείο παραλάμβανε από τον χώ­ρο του ταμείου έναν φάκελο που είχε αφήσει ο εργοδότης της. Ο φάκελος αυτός περιείχε χαρτονομίσματα τα οποία η υπάλληλος έπρεπε να τοποθετήσει στην ταμειακή μηχανή για την έναρξη των συναλλαγών.

Η 25χρονη έπαιρνε τα χαρτονομίσμα­τα, τα τοποθετούσε στην ταμειακή και πετούσε τον «άδειο» φάκελο στο κα­λάθι των σκουπιδιών.

Μόνο που τεχνηέντως άφηνε στον φά­κελο μερικά από τα χαρτονομίσματα που προοριζόταν για την ταμειακή, ενώ αργότερα από το καλάθι των σκουπιδιών έπαιρνε τον φάκελο βάζοντας στην τσέπη της τα κλεμμένα χρήματα.

Το ποσό που σταδιακά – ενδεχομένου και σε καθημερινή βάση – έκλεβε επί μήνες η 25χρονη, εκτιμήθηκε πως ανήλθε συνολικά στις 15.000 ευρώ. Χρήματα που η νεαρή υπάλληλος επέστρεψε προχθές στον πρώην εργο­δότη της, προτού παραπεμφθεί στο Δι­καστήριο επιτυγχάνοντας έτσι την απαλλαγή της από την κατηγορία.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία