ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Νερά και τρόφιμα στους σεισμόπληκτους του Τυρνάβου προσέφεραν Σωματεία της Μαγνησίας

Στήριξη στην πράξη, με την προσπάθεια κάλυψης των πρώτων αναγκών των σεισμόπληκτων περιοχών του Δήμου Τυρνάβου, και πιο συγκεκριμένα της κοινότητας Δαμασίου, προσέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης με την πολύτιμη βοήθεια του Προέδρου του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Νομού Μαγνησίας Κωνσταντίνου Πελεκούδα.

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή του σεισμού και έπειτα, οι κάτοικοι των Δήμων Τυρνάβου, Ελασσόνας, αλλά και Λάρισας, αντιμετώπισαν τρομερά προβλήματα με το δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πόσιμο νερό σε ακτίνα χιλιομέτρων. Από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, είχαν ήδη εξαντληθεί τα αποθέματα εμφιαλωμένων νερών σε όλους τους προμηθευτές της περιοχής. Οι Πρόεδροι των δύο Σωματείων του Νομού μας, μετέφεραν από το Βόλο δύο παλέτες με εμφιαλωμένα νερά, καθώς και συσκευασμένα τρόφιμα για τους πολίτες, που για δεύτερο βράδυ διανυκτέρευσαν σε σκηνές αλλά και σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η παράδοση της βοήθειας έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Τυρνάβου Χριστόφορου Κατσαρού, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γεωργίου Τσανάκα αλλά και του Δημάρχου Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα. Όλες οι αρχές του τόπου αλλά και ο ίδιος ο κόσμος που επλήγη και δεν μπορεί να επιστρέψει στις οικίες του, λόγω των συνεχιζόμενων μετασεισμών, πολύ εκ των οποίων ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ευχαρίστησαν θερμά τους κυρίους Μαουσίδη και Πελεκούδα που στάθηκαν δίπλα τους έμπρακτα από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να δίνουν το παρόν βοηθώντας με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

Οι προσπάθειες στήριξης και προσφοράς θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, καθώς τώρα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στα προβλήματα και στις ανάγκες των συμπολιτών μας, αντιμετωπίζοντας όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, τις συνέπειες της νέας αυτής περιπέτειας που χτύπησε την πόρτα μας.