ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ν. Μηνδρινός: Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο καλούνται να επιστρέψουν παρά το ότι νόσησαν πριν 22 μέρες

Σε καταγγελία που κάνει λόγο για εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και κλήθηκαν από τον ΕΟΔΥ να επιστρέψουν στην εργασία τους ύστερα από 22 μέρες, παρότι το επαναληπτικό τεστ παρέμενε θετικό, προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός, χαρακτηρίζοντας το γεγονός παράλογο, εξοργιστικό και επικίνδυνο.

«Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε την πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα Υγείας και ότι το προσωπικό δεν επαρκεί. Εμείς πριν την πανδημία φωνάζαμε για αυτό, πόσο μάλλον τώρα, που νοσούν αρκετοί συνάδελφοι. Αν επιστρέψουμε πίσω θετικοί θα μεταδοθεί ο ιός και θα κολλήσουμε τους συναδέλφους μας και τους ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Μηνδρινός, χαρακτηρίζοντας παράλογες τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ που αν εφαρμοστούν, “αφενός θα εξοντώσουν τους νοσούντες εργαζόμενους υγείας, αφετέρου θα τους μετατρέψουν σε κινούμενες βόμβες και το Νοσοκομείο Βόλου σε ναρκοπέδιο covid”.

“Αφήστε μας να κινήσουμε τον κορονοϊό, να συνέλθουμε από το σοκ και την μάχη που δώσαμε και δίνουμε ακόμα. Έχουμε μετατρέψει τα σπίτια μας σε κλινικές με κλειστά δωμάτια για να μην μεταδώσουμε τον ιό σε όλη την οικογένειά μας. Ορισμένοι είμαστε σε πλήρη απομόνωση σε τέσσερις τοίχους. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι κόλλησαν και τα άλλα μέλη των οικογενειών τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα» επισημαίνει – μεταξύ άλλων – ο κ. Μηνδρινός.

Τι προβλέπει η οδηγία του ΕΟΔΥ για την επιστροφή στην εργασία 

Σύμφωνα με την οδηγία του ΕΟΔΥ, για τους επαγγελματίες υγείας που νοσούν από COVID19 , ως μέγιστος χρόνος απομόνωσης συστήνονται οι 20 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου. Σε ειδικές περιπτώσεις ένδειξης παρατεταμένης απέκκρισης του ιού συστήνεται η επιστροφή του επαγγελματία υγείας να αποφασίζεται κατά περίπτωση από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και ειδικούς.

Για επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε κλινικά τμήματα με ειδικούς πληθυσμούς ασθενών (ανοσοκατασταλμένοι και βαρέως πάσχοντες ασθενείς) συστήνεται η διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου πριν την επιστροφή τους στην εργασία.

Πηγή: ert.gr