ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Οικονομική ενίσχυση ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί

Οικονομική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, που σήμερα το πρωί διαμαρτυρήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Τα μέλη του Συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Άγιος Χριστόφορος» διαμαρτυρήθηκαν για το  γεγονός ότι από την αρχή της πανδημίας ο κλάδος τους δεν έχει ενταχθεί στα πληττόμενα επαγγέλματα, παρ’ όλο που ο τζίρος τους έχει μειωθεί κατά 80%.

«Είναι οξύμωρο να λέει ο οποιοσδήποτε ότι εμείς λειτουργούμε. Είμαστε έξω για να μεταφέρουμε ποιον, αφού οι μετακινήσεις των πολιτών είναι πολύ περιορισμένες και αφορούν σχεδόν αποκλειστικά λόγους υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Καψιώχας.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι ιδιοκτήτες ταξί εντάχθηκαν μόνο μία φορά στα πληττόμενα επαγγέλματα και έλαβαν ενίσχυση 800 ευρώ, ενώ από την τέταρτη επιστρεπτέα και μετά μόνο το 30% των ιδιοκτητών ταξί κατάφεραν να ενταχθούν.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν οικονομική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. «Τα χρήματα που θα πάρουμε θα επιστρέψουν στην κυβέρνηση, αφού από αυτά θα πληρωθούν πάγιες υποχρεώσεις του επαγγέλματος» σημείωσε ο κ. Καψιώχας.