ΑΠΟΨΕΙΣ

«Οι αρνητές της μάσκας είναι αυτοί που συναντήσατε στα συλλαλητήρια των Πρεσπών» – Έχει δίκιο ο Τσίπρας

Τι έδειξε έρευνα της Metron Analysis, που παρουσίασε το «Βήμα της Κυριακής».

Είχε απόλυτο δίκιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «Οι αρνητές της μάσκας είναι αυτοί που συναντήσατε στα συλλαλητήρια των Πρεσπών»!

Δεν θα πούμε για τα συνθήματα των πρόσφατων κινητοποιήσεων κατά της μάσκας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις, για το ποιοι κάλεσαν στις συγκεντρώσεις αυτές, τους ρασοφόρους που συμμετείχαν κοκ.

Θα επισημάνουμε, όμως, την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis του Στράτου Φαναρά, που παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο η Δήμητρα Κρουστάλλη στο «Βήμα της Κυριακής».

Όσοι τάχθηκαν κατά του εμβολίου αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί δεξιοί. Από την Αριστερά έως την κεντροδεξιά υπερισχύει το «ναι» στο εμβόλιο.

«Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μπορεί να είναι μειοψηφικό αλλά δεν είναι αδιάφορο, καθώς εφάπτεται με το 13% των πολιτών που απαντούν ότι δεν θέλουν καμία συζήτηση με την Τουρκία προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφορές των δυο χωρών», αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ενώ επισημαίνεται: «Από τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι όσοι ανήκουν στο αντιεμβολιστικό κίνημα και όσοι δηλώνουν «τουρκοφάγοι» ταυτίζονται σε ποσοστό 55,2%».

Όπως εκτιμά, μάλιστα, η εφημερίδα «αυτή είναι η «μαγιά» του νέου αντισυστημικού χώρου στην Ελλάδα, το ποσοστό του οποίου είναι αρκετό, εφόσον αποκτήσει πολιτική έκφραση, για να στηρίξει την είσοδο ενός νέου κόμματος στη Βουλή. Και για αυτό, παρότι μικρό είναι δυνητικά επικίνδυνο».

Ενδιαφέρον, δεν νομίζετε…

ieidiseis.gr