ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι NY Times σχολίασαν τον εμβολιασμό Μητσοτάκη

Συνοδευόμενος από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικόν» τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Κ. Μητσοτάκης άνοιξε το πουκάμισο του για να εμβολιαστεί μόνο που αυτή τη φορά δεν φορούσε μπλούζα από μέσα.

Τα φλας άστραψαν και το φωτογραφικό ενσταντανέ με το γυμνό στήθος του πρωθυπουργού άναψε φωτιές στα σόσιαλ μίντια, με τους χρήστες του twitter να… κάνουν πάρτυ!

Όμως η στιγμή που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε «γυμνό» τον πρωθυπουργό δεν έμεινε εντός συνόρων αφού τον εμβολιασμό του δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν ακόμα και οι NY Times γράφοντας χαρακτηριστικά στο twitter πως ο «Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε μια… αντισυμβατική προσέγγιση για τον εμβολιασμό. Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι δεν ήθελε να τσαλακώσει το μανίκι του».

Το σχόλιο αυτό ήταν «λεζάντα» στο άρθρο τους με τίτλο «Στήθος έξω! Ο Έλληνας πρωθυπουργός το επιδεικνύει κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού»

Με έντονα ειρωνικό ύφος, η Evening Standard αναφέρεται στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τον εμβολιασμό και πώς έχουν αναδειχθεί σε μια συμβολική τελετουργία. «Σε έναν κόσμο πανδημίας, όπου ένα post εμβολιασμού στο Instagram έχει γίνει το απόλυτο σύμβολο status, ο Μητσοτάκης είναι αυτός που πρέπει να κερδίσει κανείς», τονίζει.

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ο Έλληνας πρωθυπουργός να εμφανιστεί τόπλες. «Ένα Τ-shirt ή ακόμη ένα χαλαρό πουκάμισο θα άφηνε αρκετό χώρο στη νοσοκόμα (τυχερούλα, φωνάζουμε!) να σηκώσει το μανίκι και να κάνει τη σωτήρια ένεση. Αλλά όχι, το πουκάμισο είναι κολλητό, αναδεικνύει το σώμα και τι σώμα. Κάναμε λίγα έξτρα press-ups το πρωί, κύριε Μητσοτάκη;» διερωτάται η συντάκτρια.

Το δημοσίευμα της Evening Standard σχολιάζει το κολιέ-σταυρό, αλλά και την πόζα του πρωθυπουργού, υπενθυμίζοντας ότι στην πρώτη δόση φορούσε μπλουζάκι. «Αυτή τη φορά ήξερε τι χρειαζόταν: μια πολύ καυτή φωτογραφία του καυτού του κορμιού» αναφέρει.

Evening Standard Κυριάκος Μητσοτάκης