ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι X-men έρχονται στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel- Το reboot θα έχει τίτλο “Mutants”

Το reboot των X-men από τα Marvel Studios μοιάζει να είναι επίσημο και θα γίνει με μια δική τους ταινία που θα τιτλοφορείται “The Mutants” και θα εντάσσεται φυσικά στο MCU.

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια είδηση που κάνει τους κομικόφιλους της υφηλίου να πανηγυρίζουν από χαρά: Η δημοφιλής ομάδα υπερηρώων X-men θα εισβάλουν σύντομα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (γνωστό ως MCU).

Σύμφωνα με το Illuminerdi, το reboot των X-men από τα Marvel Studios είναι επίσημο και θα γίνει με μια δική τους ταινία που θα τιτλοφορείται “The Mutants” (Οι Μεταλλαγμένοι). Πιθανότατα η ταινία τους να εντάσσεται στην πέμπτη φάση του MCU, τα πρότζεκτ της οποίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί (σίγουρα όμως θα προγραμματιστούν για μετά το 2022). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για το roster των ηρώων που θα παρουσιαστούν ούτε για το καστ, ο επικεφαλής ωστόσο του στούντιο της Marvel Kevin Feige θα αναλάβει χρέη παραγωγού.

Ως προς τη σκηνοθεσία, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα την αναλάβουν οι αδερφοί Joe και Anthony Russo, οι οποίοι άλλωστε έχουν “χτίσει” το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας των ταινιών της Marvel: Μεταξύ των ταινιών που φέρουν την υπογραφή τους είναι τα “Captain America: The Winter Soldier”, “Captain America: Civil Wat”, “Avengers: Infinity War” και “Avengers: Endgame” (που έγινε η ταινία με τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην ιστορία. Οι αδερφοί Russo επίσης ήταν αυτοί που κατάφεραν να φέρουν τον Spider-man στο MCU και “πάτησαν πόδι” για το cast του Tom Holland.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “Mutants” δεν είναι η πρώτη ταινία με μεταλλαγμένο υπερήρωα που θα συμπεριληφθεί στο MCU: Η αρχή έχει ήδη γίνει με την ανακοίνωση του “Deadpool 3”, στην οποία θα πρωταγωνιστεί φυσικά ο Ryan Reynolds και σίγουρα θα φιλοξενεί εμφανίσεις και από άλλους ήρωες.

Το χρονικό της εισόδου των X-men στο MCU
Από τον Μάρτιο του 2019 – οπότε ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Fox από την Disney και επομένως επέστρεψαν στη Marvel τα πνευματικά δικαιώματα για όλα τα κόμικ franchise που κατέιχε μέχρι τότε η Fox (όπως οι X-men, οι Fantastic Four κ.ά) ήταν ζήτημα χρόνο το πότε θα νακοινωθεί η επέκταση του MCU με άλλες υπερηρωϊκές “οικογένειες” πέραν από τους Avengers. Η ταινία “Avengers: Endgame” σηματοδότησε τη λήξη της τρίτης φάσης του MCU αλλά και την ολοκλήρωση ουσιαστικά του πρώτου μεγάλου storyline των ταινιών της Marvel που επεκτάθηκε σε περισσότερα από 20 φιλμς.

Τον Ιούνιο του 2019 ανακοινώθηκε η τέταρτη φάση του σύμπαντος της Marvel με πληθώρα κινηματογραφικών (τα οποία παρότι έχουν αρχίσει να ολοκληρώνονται, έχουν “παγώσει” λόγω του κορονοϊού) και τηλεοπτικών projects, ωστόοσ πουθενά δεν υπήρχε ίχνος από X-men. Αμέσως ξεπήδησε η φημολογία ότι στα πρότζεκτ που ανακοινώθηκαν ίσως εμφανίζονται σιγά σιγά οι μεταλλαγμένοι ήρωες (πχ η Storm στην ταινία “Black Panther 2” και η Rogue στην ταινία “Captain Marvel 2), ο Feige, είχε διαψεύσει ότι θα έρθουν σύντομα οι μεταλλαγμένοι, καθώς υπάρχουν μεν ιδέες αλλά πρέπει η εισαγωγή τους «να γίνει σωστά».

Το θέμα ξεχάστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και την Ημέρα του Επενδυτή όπου ανακοινώθηκε επισήμως η νέα ταινία “Fantastic Four” και στην παρουσίαση των νέων πρότζεκτ της Marvel ο Feige είπε επιτέλους ότι μπορούμε να περιμένουμε και μεταλλαγμένους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο κινηματογραφικό κεφάλαιο του franchise των X-men στη Fox ήταν η ταινία “New Mutants” (Νέοι Μεταλλαγμένοι) σε σκηνοθεσία John Boone. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον που η Marvel επιλέγει για το reboot των X-men τον τίτλο “Mutants” και ίσως να προϋποθέτει μια μικρή σύνδεση με τους τίτλους και ηθοποιούς της Fox (το πρώτο “κλείσιμο ματιού” έγινε άλλωστε στην τρέχουσα τηλειοπτική σειρά του MCU “WandaVision” όπου τον ρόλο του Quicksilver δεν υποδύθηκε ο ηθοποιός Aaron Tayro Johnson που εμφανίστηκε στη δεύτερη ταινία “Avengers” αλλά ο Evan Peters, ο οποίος έπαιξε στις ταινίες “X-men: Days of Future Past” και “X-men: Apocalypse” της Fox.

news247.gr