ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Αιχμές για Ρωσία και εμβόλιο Sputnik

Στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που παρέχει η Ευρώπη να είναι ευέλικτα και να ανταποκρίνονται στις μεταλλάξεις του ιού, τόνισε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αυτό θα επιτρέψει στην Ενωση να έχει πρόσβαση σε ενδεχόμενα αναβαθμισμένα εμβόλια, τα οποία θα προσφέρουν αποτελεσματικότερη προστασία απέναντι στις παραλλαγές του ιού.

«Αν κοιτάξουμε μπροστά και υποθέσουμε ότι πρέπει να επεξεργαστούμε τα εμβόλια για να τα βελτιώσουμε ή για να τα φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο ώστε να έχουμε ένα εμβόλιο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μελλοντική παραλλαγή, χρειαζόμαστε, φυσικά, νέο συμβόλαιο», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. «Εχουμε καλές εμπειρίες με τους περισσότερους κατασκευαστές με τους οποίους έχουμε συμβόλαια, άρα το φυσικό είναι να συνεχίσουμε εντός του πλαισίου που έχουμε», πρόσθεσε.

Τι είπε για το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V
Σε ό,τι αφορά το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V, η πρόεδρος της Κομισιόν αναρωτήθηκε για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει το Sputnik V σε χώρες ανά τον κόσμο, όταν ο δικός της πληθυσμός έχει ανάγκη εμβολιασμού. «Συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο η Ρωσία προσφέρει, θεωρητικά, εκατομμύρια και εκατομμύρια δόσεις, ενώ δεν προοδεύει επαρκώς στον εμβολιασμού του δικού της πληθυσμού», είπε. «Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί».

Πηγή: ethnos.gr