ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο «Έξυπνος» Βόλος έχει την αυριανή Δήμαρχο….

Άρθρο του Νίκου Αγγελέτου,

Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό “Βόλος – Έξυπνη Πόλη”

Η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων, έχει τεθεί προς συζήτηση αρκετές φορές.  

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους. Είναι η μητέρα, η επιστήμονας, η επαγγελματίας, η σύζυγος κι όλοι αυτοί οι ρόλοι, της δίνουν τη δυνατότητα να έχει πολύπλευρη αντίληψη της ζωής.

Παλεύουν καθημερινά, κυνηγώντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους και με θέληση και δύναμη, δηλώνουν ισχυρή παρουσία στα κοινά.

Είναι αναγκαία η ίση συμμετοχή των γυναικών στις πολιτικές διαδικασίες και η ισότιμη πολιτική αντιπροσώπευση των γυναικών σε όργανα, θέσεις και διαδικασίες εξουσίας.

Ξεκινώντας όμως από τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης, ποια είναι η πρόνοια κάθε Δήμου, να στηρίξει τον ρόλο της γυναίκας που είναι ιδιαίτερα σύνθετος και πολυδιάστατος;

Αν θέλουμε να μιλάμε για τον Βόλο του αύριο, χρειάζονται πρωτοβουλίες υπέρ της ισότητας των φύλων με παρεμβάσεις και μέτρα.

Πρωτοβουλίες στους  τομείς της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας, ενίσχυση κοινωνικών δομών συμβουλευτικής, δομές για τη φροντίδα παιδιών, παιδικές κατασκηνώσεις, είναι μόλις κάποιες από τις παρεμβάσεις που συντελούν στη διασφάλιση  της ίσης συμμετοχής γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και τη βελτίωση της ίδιας της δημοκρατίας.

Βέβαια, οι γυναίκες έχουν αποδείξει τις δυνατότητές τους και στο «επιχειρείν». Γυναίκες επιχειρηματίες, επαγγελματίες που «αφήνουν» την σφραγίδα τους, σε επιχειρήσεις τουριστικές, χρηματοοικονομικές, τεχνολογικές κ.α.

Στόχος κάθε Δήμου, θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων κι η δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος, ώστε να προωθεί τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

Να δοθούν εκείνες οι ευκαιρίες και τα εχέγγυα, ώστε να διαχειριστεί  η γυναίκα με αποτελεσματικότητα, τις ευθύνες που απορρέουν από τους ρόλους, τους οποίους καλείται να υπηρετήσει.

Οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες έχουν την ευκαιρία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους…

Ο Βόλος έχει την δυνατότητα και την ευκαιρία να γράψει ιστορία….

Από τότε που η πρώτη αιρετή δημοτική αρχή της πόλης του Βόλου, ανέλαβε τα καθήκοντά της, τον Ιούνιο του 1883, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν στο «τιμόνι» του Δήμου μια γυναίκα…

Να τιμήσουν με την ψήφο του μια γυναίκα που γεννήθηκε στο Βόλο, ζει στο Βόλο, γνωρίζει την πόλη και τους ανθρώπους της….

Μια γυναίκα με όραμα, καινοτόμες ιδέες, που βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες, τους «ακούει», αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, γνωρίζει κάθε γωνιά του Δήμου….

Η Νάνσυ Καπούλα, γνωρίζει τις ανάγκες του Δήμου….

Οι Βολιώτισσες κι οι Βολιώτες έχουν την ευκαιρία να δώσουν τον αέρα αλλαγής που έχει ανάγκη αυτή η πόλη….