ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και τις επείγουσες ανάγκες των Κ. Υ. Μαγνησίας

Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αλλά και τις άμεσες ανάγκες συνολικά των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας, ανέδειξε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το κτιριακό πρόβλημα του ΚΥ, που καλύπτει την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των κατοίκων ολόκληρου του Ανατολικού Πηλίου, είναι κάτι παραπάνω από επείγον. Το κτίριο βρίσκεται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση με μεγάλα τμήματα της στέγης να έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της εκτεταμένης υγρασίας και της μούχλας, ενώ πόρτες και παράθυρα είναι χαλασμένα, ώστε το εσωτερικό του κτιρίου να είναι εκτεθειμένο το κρύο και τη βροχή.

Σημαντική είναι σύμφωνα με το Βουλευτή και η υποστελέχωσή του, καθώς δεν διαθέτει παιδίατρο, αλλά ούτε και οδοντίατρο, παρά το γεγονός ότι μόνο ο μόνιμος πληθυσμός της περιοχής υπερβαίνει τους 5.000 κατοίκους. Ακόμη, απαραίτητη κρίνεται και η πρόσληψη οδηγού ασθενοφόρου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέδειξε επίσης τα κτιριακά προβλήματα και τα ζητήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού, τονίζοντας πως η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε συνεννόηση με την προηγούμενη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ είχε δρομολογήσει προσλήψεις για τα ΚΥ της Μαγνησίας, αλλά και ενέργειες για την αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων και για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καλώντας το Υπουργείο να παρέμβει άμεσα τόσο για την επείγουσα κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όσο και για τις άμεσες ανάγκες των συνολικά των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας.