ΚΑΙΡΟΣ

Ο Καιρός στο Βόλο το Σαββατοκύριακο

Η παρατεταμένης διάρκειας καλοκαιρία που επικρατεί στην Μαγνησία θα επικρατήσει και σήμερα, Σάββατο, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, στην ύψιστη τιμή της, κατά τις μεσημεριανές ώρες. Ωστόσο, η τάση αυτή του καλοκαιρινού σκηνικού φαίνεται να αλλάζει από την Κυριακή, διότι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα μας επηρεάσει ερχόμενο από τον Βόρειο Ατλαντικό, κινούμενο προς την κεντρική Ευρώπη απλώνοντας τα “πλοκάμια” του και στην χώρα μας, δίνοντας ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει κυρίως τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, Σποράδες, τη Βόρεια Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Αναλυτικά την όλη εξέλιξη των καιρικών συνθηκών του σαββατοκύριακου στην Μαγνησία:

Σήμερα, Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό από τις πρωινές ώρες της ημέρας. Από το μεσημέρι και μετέπειτα θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία προς το απόγευμα θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες αναμένεται επιδείνωση με βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στις πεδινές περιοχές και στο ανατολικό Πήλιο. Αργά τη νύχτα θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων και η συννεφιά θα διαλυθεί.

Θερμοκρασία – Άνεμοι: Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27°C έως 36°C. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μια μικρή ενίσχυση με την ένταση να κυμαίνεται στα 4 μποφόρ στην αρχή της ημέρας, από βόρειες διευθύνσεις, ενώ προς το τέλος θα υπάρξει εξασθένηση στα 2 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Την Κυριακή, από νωρίς το πρωί θα έχουμε άστατο καιρό με καταιγίδες τοπικά έντονες σε όλο το νομό, με πιθανότητα για ψιλό χαλάζι στα ημιορεινά τμήματα. Σύντομα, όμως, θα υπάρξει βελτίωση και η συννεφιά σταδιακά ως τις μεσημβρινές ώρες θα διαλυθεί.

Θερμοκρασία – Άνεμοι: Το “μπάσιμο ψυχρής λίμνης” θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, της τάξεως των 7-8 βαθμών Κελσίου, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 30 βαθμούς κατά τις μεσημβρινές ώρες. Τις βραδινές ώρες θα η ατμόσφαιρα θα είναι αρκετά δροσερή, καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20°C. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυμένοι στα 4-5 μποφόρ στην αρχή της ημέρας και προς το τέλος θα στραφούν σε νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 2 μποφόρ.

Αυτά για το Σαββατοκύριακο.

Γενικότερα, τώρα ο Αύγουστος φαίνεται να μπαίνει “φουριόζος”, διότι αφού έχουμε πρώτα το πέρας του χαμηλού που αναμένουμε, η μετεωρολογική πορεία μας δείχνει ότι μπαίνουμε σε τροχιά βροχοπτώσεων μετά τις 4 του μηνός με έντονο κύμα κακοκαιρίας, αρκετά υετοφόρο. Τούτο είναι το αποτέλεσμα ενός ψυχρού ρεύματος που δημιουργείται στον Βόρειο Ατλαντικό και θα δημιουργήσει ένα Βαρομετρικό χαμηλό, με πορεία προς την κεντρική Ευρώπη και στις βόρειες χώρες των Βαλκανίων, με την χώρα μας να είναι υποψήφια για νέα διαταραχή με πιο σημαντική προέλευσης φαινομένων και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, κάτι όμως που θα εκτιμηθεί περαιτέρω τις επόμενες ώρες.

Πρόγνωση καιρού: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Πηγή: https://okairosstonvolo.blogspot.com