ΚΑΙΡΟΣ

Ο Καιρός στο Βόλο, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Ισχυρό κύμα επηρέασε για ακόμη μια φορά την χώρα μας από τις ακτές της Ιταλίας και με μια μικρή βοήθεια ενός ψυχρού μετώπου που εντοπίζονταν στην Μεσόγειο κατάφερε να δώσει, κυρίως στην δυτική Ελλάδα, ισχυρά φαινόμενα και προκάλεσαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Από δω και στο εξής ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε όλη την χώρα όμως με εξαίρεση την δυτική Ελλάδα, που θα δέχεται τοπικές καταιγίδες. Από την Τετάρτη και μετέπειτα όμως σε όλη την επικράτεια μας θα επικρατήσει αίθριος καιρός.

Όσο αναφορά την Μαγνησία: Για σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια και αυξημένες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ψυχρά επίπεδα από 14°C η ελάχιστη των πρωινών ωρών και 26°C η μέγιστη των μεσημβρινών ωρών, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Με καλοκαιρινές συνθήκες θα υποδεχθούμε τον Οκτώβριο, με τις πιο θερμές αέριες μάζες να ετοιμάζονται για περίπατο προς τις πύλες της χώρας μας. Ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική άνοδο και ο ήλιος θα είναι καθ’όλη την διάρκεια κυρίαρχος των συνθηκών. . Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Οκτώβριος θα κυλήσει στο πιο ανοιξιάτικο με λίγες βροχές.

Πρόγνωση: Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος Μάριος Τζανιδάκης.

Πηγή: https://www.okairostovolo.com/