ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο κορωνοϊός σίγησε την τρομπέτα του Wallas Roney

Ένας σπουδαίος μουσικός, βραβευμένος με Γκράμι, που συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της τζαζ, ο θρυλικός τρομπετίστας Wallas Roney είναι ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού. Ο διάσημος στην διεθνή τζαζ κοινότητας μουσικός πέθανε σε ηλικία 59 ετών από επιπλοκές του φονικού ιού.

Γεννημένος το 1960, έκανε την μουσική του εκπαίδευση σε αναγνωρισμένα ιδρύματα και ξεκίνησε την διαδρομή του παίζοντας δε διάφορα κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Σταθμός στη ζωή και την καριέρα του υπήρξε η γνωριμία του με τον κορυφαίο τρομπετίστα όλων των εποχών Miles Davis τον οποίο πρωτοσυνάντησε σε ηλικία μόλις 23 ετών. Έγινε ο μέντοράς του, ο καθοδηγητής αλλά και ο μουσικός με τον οποίον συχνά τον συνέκριναν χρόνια αργότερα.

«Ποτέ δεν με κούρασαν οι συγκρίσεις με τον Davis. Αυτό που με κούρασε είναι οι κριτικές που προσπαθούν να βγάλουν κάτι αρνητικό μέσα από αυτήν την σύγκριση. Γιατί για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, Εκείνος ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Αυτό που εγώ προσπαθώ να κάνω είναι να προχωρήσω βασισμένος στις συμβουλές που μού έδωσε και να προσπαθώ να παίζω αυτή τη μουσική» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος πέρσι.