ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα κυκλοφορεί τα απομνημονεύματά του δύο εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές

Στις 17 Νοεμβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά τις αμερικανικές εκλογές θα κυκλοφορήσει ο πρώτος από τους δύο τόμους των απομνημονευμάτων του τέως Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος Penguin.

Ο πρώτος τόμος θα εκδοθεί σε 25 γλώσσες, καλύπτοντας την ιστορία της «απίστευτης οδύσσειας, ενός νέου άντρα που ψάχνει την ταυτότητά του σε ηγέτη του ελεύθερου κόσμου», υπονοώντας ότι θα καλύπτει την περίοδο μέχρι την εκλογή του σε πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη του θητεία στο αξίωμα.

Την είδηση ανακοίνωσε στο twitter και ο ίδιος ο Ομπάμα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει συναίσθημα σαν αυτό που νιώθεις όταν τελειώνεις ένα βιβλίο και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Στόχος του, υποστηρίζει, ήταν να προσφέρει έναν έντιμο απολογισμό της προεδρίας του, τις δυνάμεις του αμερικανικού έθνους και «πώς μπορούμε να γιατρέψουμε τις διαφορές μας και να κάνουμε τη δημοκρατία να λειτουργεί για τον καθένα».

Αναμένουν εκατομμύρια πωλήσεις

Το βιβλίο με 768 σελίδες, θεωρείται πολυαναμενόμενο, κυρίως λόγω της ποιότητας της γραφής, παρά για πιθανές αποκαλύψεις. Παρότι η τιμή του θεωρείται υψηλή -κάθε αντίτυπο θα κοστίζει 45 δολάρια- το βιβλίο «Τhe Promised Land» θεωρείται ότι θα πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και θα είναι πολύ διαφορετικό από άλλα προεδρικά απομνημονεύματα. Πάντως, λόγω της πανδημίας, η προώθηση του βιβλίου θεωρείται ότι θα είναι διαφορετική από αυτή του Becoming που έγραψε η Μισέλ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο, ο Ομπάμα είναι «ειλικρινής για τις δυνάμεις που του αντιτάχθηκαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ανοιχτός για το πώς η ζωή στον Λευκό Οίκο επηρέασε τη σύζυγό του και της κόρες του και χωρίς να φοβάται να αποκαλύψει στιγμές αμφιβολίας και απογοήτευσης». Άγνωστο παραμένει πότε θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τόμος.