Βολογραφήματα....

Ο χρόνος για να αποδείξουν όσα λένε, λήγει…

Με σημαία την ανάπτυξη, τις φοροελαφρύνσεις και τις επενδύσεις, εξελέγη πριν από λίγους μήνες κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σε μία κοινωνία που πραγματικά «διψάει» για ζεστό χρήμα, όχι μέσα από δάνεια και κάρτες, αλλά μέσα από δουλειά…

Έχει κυλήσει αρκετό νερό στ’ αυλάκι αυτούς τους μήνες ώστε να είμαστε σε θέση πλέον να έχουμε μία σαφή εικόνα και νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι όντως, γίνονται προσπάθειες για όλα αυτά και ότι οδεύουμε, ενδεχομένως, σε μία κανονικότητα που όλοι έχουμε ανάγκη.

Στα του νομού μας, η φημολογία ότι γίνονται συζητήσεις για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μία μονάδα γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (άλλοι λένε για την Audi και άλλοι για την Volkswagen), ακούστηκε πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει Βολιώτης που δεν χάρηκε με αυτό το ενδεχόμενο, καθώς μόνο οφέλη θα υπάρχουν για την περιοχή μας, που θυμίζει πια το «φάντασμα» του παλιού, καλού, βιομηχανικού της παρελθόντος, παρά τις προσπάθειες των επιχειρήσεων που έχουν απομείνει, να διατηρηθούν όρθιες στα «μαύρα» χρόνια της κρίσης.

Και εδώ έρχεται η ευθύνη των βουλευτών. Τέσσερις κυβερνητικοί και δύο της αντιπολίτευσης εκλέχθηκαν στις 7 Ιουλίου.

Όλοι τους έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ενεργοί και, όπως φαίνεται, γνώστες των ζητημάτων του νομού, από τα μικρότερα μέχρι τα μεγαλύτερα.

Θα ήταν πολύ να περιμένουμε κάποιες πρωτοβουλίες; Θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε να πάρουν κάπως «στις πλάτες» τους τέτοια ζητήματα σοβαρά, που θα ωφελήσουν όλο το νομό και θα εκκινήσουν την οικονομία;

Εκτιμώ πως όχι, άλλωστε, δεν εξελέγησαν μόνο για να κάνουν αναφορές και ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά και για να στέκονται δίπλα στην τοπική κοινωνία, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες που υπάρχουν και «πιάνοντας στον αέρα» κάθε τι που θα μπορούσε να την ωφελήσει.

Αυτό θα είναι το πραγματικό έργο που περιμένουμε από τους βουλευτές, με αυτό το έργο θα μπορούσαν να είναι πραγματικά χρήσιμοι στην κοινωνία, αρκεί, βέβαια, να το κάνουν δικό τους και να κινηθούν όλοι συντονισμένα, κι όχι σε φάση… σκορποχώρι όπως γίνεται μέχρι τώρα, μόνο και μόνο για να πουν μετά το περίφημο «κατόπιν ενεργειών μου».

Ο χρόνος λήγει και περιμένουμε όλοι λύσεις…

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ