ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Οι τελευταίες συνομιλίες του πιλότου με τον πύργο ελέγχου – Έχουν επιβεβαιωθεί 56 νεκροί

Συγκλονίζει η ανείπωτη τραγωδία στο Πακιστάν με Το Airbus των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών, με 99 επιβαίνοντες, συνετρίβη πάνω σε κτίρια, ενώ επιχειρούσε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο στο Καράτσι.

Το skynews παρουσιάζει τις τελευταίες συνομιλίες που είχε ο πιλότος με τον πύργο ελέγχου αλλά και το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε, λίγο πριν τη συντριβή του αεροσκάφους στο Πακιστάν,

Ο πιλότος ακούγεται να λέει στην ηχογραφημένη συνομιλία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων liveatc.net, ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και στους δυο κινητήρες.

Στην αρχή φέρεται να ανέκοψε την πρώτη του προσπάθεια να προσγειωθεί και πραγματοποίησε περιστροφή για να επιχειρήσει και πάλι. Τότε ένας ελεγκτής
εναέριας κυκλοφορίας τον ενημερώνει πως φαίνεται να κάνει αριστερή στροφή και να βγαίνει εκτός πορείας. Τότε ο πιλότος είπε πως «γυρίζουμε πίσω, κύριε, έχουμε χάσει και τους δυο κινητήρες» και του δόθηκε άδεια από τον ελεγκτή να προσγειωθεί σε κάποιον από τους δυο διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου του Καράτσι στο Πακιστάν.

Δώδεκα δευτερόλεπτα μετά ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου και του δοθηκε και πάλι άδεια να προσγειωθεί, όμως μετά χάθηκε η επικοινωνία με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν πως το αεροσκάφος προσπάθησε τρεις φορές να προσγειωθεί ενώ χτύπησε σε πύργο με κεραίες κινητής τηλεφωνίας προτού πέσει πάνω στα σπίτια.

56 σοροί στα νοσοκομεία στο Καράτσι

Νοσοκομεία στο Καράτσι παρέλαβαν 56 σορούς από την περιοχή όπου κατέπεσε επιβατικό αεροσκάφος, σε αστική συνοικία, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Ο Σιμίν Τζαμάλι, επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Jinnah Postgraduate, δήλωσε πως στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 37 σοροί. Άλλες 19 σορούς παρέλαβε το Civil Hospital, είπε στο Ρόιτερς αξιωματούχος του νοσοκομείου.

Ο εκπρόσωπος τύπου του επαρχιακού υπουργείου Υγείας Μεεράν Γιουσάφ επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς πως έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 56 νεκροί και δύο επιζώντες.

Πηγή: newsit.gr