ΑΠΟΨΕΙΣ

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο»: Οι αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας είναι με την τρομοκρατία!

Από τον αρχηγό της 17Ν, Ανδρέα Παπανδρέου και την ασύλληπτη ηγεσία από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φτάνουμε στις κατηγορίες προς τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση για… υπόθαλψη της τρομοκρατίας. Επικίνδυνα παιχνίδια με την ομαλότητα. Οι ευθύνες της Κουμουνδούρου

Ο υπογράφων δεν έχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποιεί την υπόθεση Κουφοντίνα με σκοπό, αφενός να συσχετίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία και αφετέρου να συσπειρώσει την ακροδεξιά πτέρυγα των ψηφοφόρων της, που αρχίζει και «κλωτσάει» με το σκάνδαλο Λιγνάδη και άλλες συμπεριφορές.

Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ επικίνδυνα για τη δημοκρατική ομαλότητα, με υπαρκτό τον κίνδυνο να «αναστήσουν» την τρομοκρατία, με νέα γενιά υποστηρικτών της!

Το κυβερνών κόμμα έχει ιστορία σε προσπάθεια ταύτισης των πολιτικών της αντιπάλων με την τρομοκρατία σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης. Χαρακτηριστικότερη ίσως περίπτωση, οι κατηγορίες πως ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο… αρχηγός της 17 Νοέμβρη!

Και για να πάμε στα πιο πρόσφατα, ποιος ξεχνά τη θέση της ΝΔ ότι δεν έχει πιαστεί όλη η ηγεσία της 17 Νοέμβρη, μετά τη βόμβα που έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού και τη σύλληψη Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα και των υπολοίπων στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης (Για να είμαστε δίκαιοι ίσως να το ξέχασε η ίδια η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε τον πρωτεργάτη της εξάρθρωση της 17Ν υπουργό Προστασίας του Πολίτη);

Σήμερα, ζούμε από μια κυβέρνηση που επαγγέλλεται ότι επιδιώκει να ανήκει στο φιλελεύθερο κέντρο την προσπάθεια ταύτισης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία!

Η προσπάθεια αυτή, μάλιστα, είναι τόσο εξόφθαλμη, που δεν πιάνει ακόμα και σε βουλευτές της ΝΔ, με την πλήρη στήριξη ωστόσο κυρίαρχων μέσων κινητοποιεί τα ακροδεξιά αντανακλαστικά τμήματος της κοινωνίας και δημιουργεί συνθήκες για μια νέα γενιά τρομοκρατών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, από την πλευρά της, οφείλει να είναι πιο σοβαρή και να μην επιτρέπει παρεξηγήσεις. Η μη καταδίκη, π.χ., του κειμένου 18 στελεχών της για τον Κουφοντίνα, αφήνει περιθώρια για παρεκκλίσεις.

Στο Μαξίμου πρέπει, τέλος, να κατανοήσουν σωστά πως το να ανοίγεις μια συζήτηση για την τρομοκρατία που δεν υπάρχει στη χώρα, με σκοπό μάλιστα να την εκμεταλλευτείς πολιτικά, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλότητα…

Βασίλης Σκουρής