ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Παν. Κουτσάφτης: «Το όραμά μας είναι τα θέλω των κατοίκων της περιοχής μας»

Συνέντευξη στην Αναστασία Φύσσα

Το γεγονός ότι στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου έγιναν σημαντικά βήματα, αλλά ο ίδιος κι οι συνεργάτες του δεν συμβιβάζονται κι είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, για μια νέα περίοδο προόδου, τονίζει σε συνέντευξή του στο akroama.gr, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης.

Ο Δήμαρχος αναφέρεται στις «δοκιμασίες» που έχει περάσει ο Δήμος με τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία, κάνει την αυτοκριτική του και μοιράζεται το όραμά του για τον Δήμο.

Στη δήλωσή σας για την πρόθεση να διεκδικήσετε εκ νέου τη Δημαρχεία στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, δηλώσατε ότι είστε έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα. Ποιο είναι αυτό για τον Παν. Κουτσάφτη;

Αποφασίσαμε, συλλογικά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τον τόπο μας,  να συμμετέχουμε  τα μέλη της ανανεωμένης παράταξης πλειοψηφίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μέσα από αδιάκοπη δοκιμασία, έναν διαρκή αγώνα να κρατήσουμε την περιοχή μας ζωντανή μέσα στην κρίση και στα όσα εκτάκτως προέκυψαν και ανέτρεψαν την κανονικότητα και τους σχεδιασμούς (φυσικές καταστροφές, θεομηνίες κ.α.), βρισκόμαστε σήμερα εδώ όρθιοι και δυνατοί.

Διαθέτουμε το δυναμικό εκείνο που με τις γνώσεις, την εμπειρία, τις διοικητικές ικανότητές του μπορεί να υλοποιήσει και το νέο όραμα αποτελεσματικά, ποιοτικά, σε σωστούς χρόνους γιατί αξία μας είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Έγιναν σημαντικά βήματα αλλά δεν συμβιβαζόμαστε με όσα έχουμε πετύχει.

Είμαστε εδώ  για τα δύσκολα και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, για μια νέα περίοδο προόδου και ευημερίας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της περιοχής στο οποίο θα πρέπει να επενδύσει και να ενισχύσει ο Δήμος;

Η περιοχή μας, αυτός ο ευλογημένος τόπος, έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι το φυσικό περιβάλλον, η μεγάλη πολιτιστική παράδοση κ.α.

Ως Δημοτική Αρχή, στηρίξαμε με έργα και δράσεις τους βασικούς πυλώνες της τοπικής ανάπτυξης, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, διαχέοντας τα οφέλη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην κάλπη του επόμενου μήνα, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τη συμμετοχή των επαγγελματιών και φορέων της περιοχής, προχωρούμε δυναμικά για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης.

Η περιοχή επλήγη στο παρελθόν από κακοκαιρία, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα. Σε τι φάση αποκατάσταση του συνόλου των ζημιών βρίσκεται ο Δήμος;

Τον περσινό χειμώνα το Πήλιο υπέστη μια πολύ σοβαρή, μια εκτεταμένη βλάβη με ζημιές εκατομμυρίων σε υποδομές, δίκτυα κ.α.

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών. Ένας χαρακτηρισμένος Δήμος ορεινής μειονεκτικής περιοχής, μέσα σε ένα δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, έχοντας καταφέρει να νοικοκυρέψει μια άσχημη οικονομική κατάσταση, στα πρώτα του βήματα δηλαδή ενός νέου περιβάλλοντος, βρέθηκε απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα, δυσανάλογο των μεγεθών και των δυνατοτήτων ενός επαρχιακού ΟΤΑ.

Κι όμως. Αποδείξαμε στα δύσκολα πως μπορούμε. Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο, την τοπική κοινωνία και την οικονομία της ζωντανή. Δημιουργήσαμε συνέργιες φορέων, σχηματίσαμε το αναγκαίο πλαίσιο για να λειτουργήσουν, παράλληλα και ουσιαστικά, κεντρική Διοίκηση και Περιφέρεια και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Βασικές λειτουργίες όπως μεταφορές, δίκτυα κ.α. αποκαθίστανται συνεχώς σε έναν τιτάνιο αγώνα για να μην διαταραχθεί η κανονικότητα και παράλληλα να προχωρήσουμε με νέα έργα και ενέργειες.

Κάνοντας την αυτοκριτική σας, εκτιμάτε ότι έγιναν λάθη από την Δημοτική Αρχή? Κι αν ναι ποια ήταν αυτά και σε ποιους τομείς;

Στο Βόρειο και Ανατολικό Πήλιο, βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα, διεκδικώντας από την Κεντρική Διοίκηση και τους φορείς της, λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα.

Μέσα στο γνωστό γραφειοκρατικό σύστημα, είναι λογικό να προκύπτουν δυσχέρειες, προβλήματα, αστοχίες και ζητήματα που επανεξετάζονται. Δεν μένουμε όμως αδρανείς μπροστά σε εμπόδια. Δίνουμε καθημερινές μάχες και οι πολίτες το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν.

Ποιο είναι το όραμά σας για το «αύριο» του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου;

Το όραμά μας είναι τα θέλω των κατοίκων της περιοχής μας. Είναι τα όνειρα της νέας γενιάς που θέλει να μείνει στον τόπο και να δημιουργήσει. Είναι οι προσδοκίες των επαγγελματιών, των παραγωγών, όλων των δημιουργικών δυνάμεων που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και πιστεύω πως στις εκλογές του Μαϊου, θα μας δώσουν και πάλι ισχυρή, καθαρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Παρών στα δύσκολα, προχωράμε όλοι μαζί στο αύριο.