ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Πραξικόπημα σε βάρος της Δημοκρατίας

Λάβρος εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση, ασκώντας σφοδρή κριτική στην προανακριτική και την κυβέρνηση για το θέμα του σκανδάλου Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες και για το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου εναντίον του αναφέροντας ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση και «απεγνωσμένη προσπάθεια να κρύψουν τις πομπές τους».

Έκανε εκ νέου λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα και επιτέθηκε στην προανακριτική για το ζήτημα του Θάνου Πλεύρη. «Έχουν στην επιτροπή τον Πλεύρη που είναι δικηγόρος του Σαμαρά. Ο κ. Πλεύρης μπορεί να γίνει μάρτυρας ή κατηγορούμενος, ήταν σύμβουλος του Γεωργιάδη» είπε χαρακτηριστικά επιχειρηματολογώντας για το αίτημά του να εξαιρεθεί από την προανακριτική ο βουλευτής της Ν.Δ.. «Το εμφανίζουν ως αίτημα Παπαγγελόπουλου χωρίς να πουν ποιο είναι το αίτημα».

Χθες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημειώνοντας ότι έχει τη στήριξη των συναδέλφων του, του Αλέξη Τσίπρα και των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με στοχοποιούν για προσωπικούς λογούς, λένε ψέματα από εκδίκηση και για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους» υποστήριξε αναφορικά με τις καταγγελίες εναντίον του και πρόσθεσε ότι «αν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ρίξει μια ματιά στις καταθέσεις των τεσσάρων στην προανακριτική και πρέπει την άλλη μέρα να κινηθεί πειθαρχική και ποινική διαδικασία σε βάρος τους».

Στα της προανακριτικής, εξελίξεις σημειώθηκαν τη χθεσινή ημέρα, καθώς ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» εξέφρασε στη βούλησή του να εξεταστεί για την υπόθεση Novartis, μετά το έγγραφο του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ο οποίος προκρίνει εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων μόνο με τη χρήση μέτρων ηλεκτρονικής προστασίας.

Σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση «το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας ενημέρωσε σήμερα την ειδική επιτροπή ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Μάξιμος Σαράφης” εξέφρασε τη βούλησή του να εξεταστεί με ηλεκτρονικά μέσα προστασίας της ανωνυμίας του».

Ο «Μάξιμος Σαράφης» όπως και ο άλλος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» δεν παρουσιάστηκαν στο προκαθορισμένο ραντεβού στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και αναζητούνται από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής. ανέφερε απόψε μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Πηγή: efsyn.gr