ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού στο περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

Ερώτηση απηύθυνε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ζητώντας να παρέμβει άμεσα, ώστε να παρασχεθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ο απαραίτητος υγειονομικός εξοπλισμός για την ανίχνευση και διαχείριση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής το νησί της Αλοννήσου είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων με μόνιμο πληθυσμό 2.500 κατοίκων,  η πλειονότητα των οποίων είναι ηλικιωμένοι, με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. Το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) που καλύπτει υγειονομικά το νησί διαθέτει τον απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ανίχνευσης, διαχείρισης και παροχής της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας σε πιθανό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε την άμεση ανάγκη εφοδιασμού του ΠΙ με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση και διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού, αναφέροντας πως ο εξοπλισμός αυτός θα πρέπει να καλύπτει και τις ανάγκες πιθανής διακομιδής ασθενών προς τη χερσαία Μαγνησία.