ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θεωρείται δεδομένη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ απειλεί με νέα επεισόδια κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου με στόχο να εμποδίσει, όπως υποστηρίζει και αυτήν τη φορά, την διεξαγωγή του, ακολουθώντας την ίδια τακτική.
Υπενθυμίζεται ότι δύο φορές τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο σε Καλαμάτα και Ρόδο αντίστοιχα, το Συνέδριο ακυρώθηκε υπό των φόβο γενικευμένης σύγκρουσης μεταξύ των εργαζομένων λόγω τη εφόδου του ΠΑΜΕ.

Τα επεισόδια σε Καλαμάτα και Ρόδο
Ο συνδικαλιστικός εμφύλιος ξεκίνησε όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας και διέκοψαν την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας πριν καν ξεκινήσει το προγραμματισμένο Συνέδριο. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη ένταση την επόμενη ημέρα στο χώρο όπου θα διεξαγόταν το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Βίαια επεισόδια ακόμη και τραυματισμοί σημειώθηκαν και σε ξενοδοχείο της Ρόδου όπου θα διεξαγόταν το Συνέδριο. Την νύχτα της παραμονής της διεξαγωγής, μέλη της ΔΑΣ, της συνδικαλιστικής παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, συνοδεία ατόμων που – σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ – λειτουργούσαν επί πληρωμή, εισέβαλαν στον χώρο από υπόγεια σήραγγα και απείλησαν τους συνέδρους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο η εισβολή έγινε «από 200 άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο» και όπως κατήγγειλε τότε, έσπασαν πόρτες με λοστούς και κατέλαβαν το συνεδριακό Κέντρο.
Πηγή: iefimerida.gr