ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη – Συζήτηση πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη για την επικαιρότητα

Τη στήριξη της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μανδώνη εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συγκρότησης κώδικα δεοντολογίας ενώ ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως για το θέμα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση της Λίνας Μενδώνη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και συμπλήρωσε ότι αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Εξέφρασε, ωστόσο, τη στήριξη της κυβέρνησης στην υπουργό Πολιτισμού, λέγοντας ότι πρόκειται για μια καλή υπουργό με σημαντικό έργο στο υπουργείο.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη τόνισε ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί με την ποιότητα των σχολίων και του δημόσιου διαλόγου αλλά και το hastag «νδ_παιδεραστές» ενώ κάλεσε όλα τα κόμματα να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Τέλος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η παραίτηση του κ. Λιγνάδη δόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου και έγινε αμέσως δεκτή.

Δείτε την ενημέρωση από την Α. Πελώνη

Τα βασικότερα σημεία της τοποθέτησης της κ. Πελώνη
Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας. Η κυβέρνηση θα λάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Θα τις ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.
Συζήτηση πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη ζήτησε ο Πρωθυπουργός για όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα με προεξέχον την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.
Ανησυχητική η κατάσταση των μεταλλάξεων, ειδικά στην περιοχή του Ευόσμου.
Φτάσαμε τα 700 χιλιάδες εμβόλια.
Δρομολογείται νέο πρόγραμμα Γέφυρα
Οι απαντήσεις της κ. Πελώνη στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
Ο κ. Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του στις 6 Φεβρουαρίου και έγινε αμέσως δεκτή.
Ατυχής η δήλωση Μενδώνη ότι ο Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Θα το κρίνει η δικαιοσύνη.
Η κυβέρνηση στηρίζει την κ. Μενδώνη. Είναι μια καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού. Μια ατυχής επικοινωνιακή διαχείριση δεν είναι λόγος για παραίτηση.
Να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας για όλο τον οχετό και αν συμφωνεί με το χασταγκ «νδ_παιδεραστές». Όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν για την ποιότητα του διαλόγου και για τα ζητήματα δημοκρατίας.
Η Αθήνα αναμένει την απάντηση της Τουρκίας για τις διερευνητικές επαφές. Αχρείαστη η κίνηση με το «Τσεσμέ».
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη.
Δεν έχει διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων από το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι θέμα της κάθε χώρας πώς θα το χρησιμοποιήσει.
Πηγή: iefimerida.gr