ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Ολοι αναγνωρίζουν ότι οι ευρωτουρκικές σχέσεις περνούν και μέσα από την Ελλάδα

Την άποψη ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ περνούν και μέσα από τις σχέσεις με την Ελλάδα, εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι οι διερευνητικές ήταν και είναι εμπιστευτικές και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνονται ούτε διαρροές, ούτε ενημερώσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται σε αυτές καλή τη πίστει και με στόχο να μπορέσουν να οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της έντασης.
Απαντώντας αναφορικά με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι αυτές δεν είναι αυτοσκοπός και εκτίμησε ότι η απειλή των κυρώσεων είναι αυτή που μπορεί να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, να αλλάξει την πολιτική της. «Βρισκόμαστε σε μία φάση που όλοι έχουν καταλάβει ότι η συμπεριφορά αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς κόστος. Και όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ περνούν και μέσα από τις σχέσεις με την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Πελώνη: Το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται κανονικά
Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται κανονικά καταγράφοντας, μάλιστα αυξητική τάση. «Από 8 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα, χθες έγιναν πάνω από 19 χιλιάδες. Ελπίζουμε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων από τις εταιρείες», τόνισε και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι δέκατη στη σχετική λίστα της ΕΕ γιατί για κάθε εμβόλιο που χορηγείται δεσμεύεται και η δεύτερη δόση.
Πηγή: iefimerida.gr