ΚΟΣΜΟΣ

Περί τα 1,15 δισ. ευρώ, συγκέντρωσε η διάσκεψη δωρητών για την Αλβανία

Περί τα 1,15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 400 εκατ. ευρώ από την ίδια την ΕΕ, συγκέντρωσε η διάσκεψη δωρητών για την ανασυγκρότηση της Αλβανίας, μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς. 

Από τα 400 εκ.Ευρώ της ΕΕ, 115 εκ.Ευρώ θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και από αυτά 15 εκ.Ευρώ προορίζονται για την ανακατασκευή και αποκατάσταση βασικών δημόσιων κτιρίων, όπως σχολεία. Τα υπόλοιπα 100 εκ.Ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ προορίζονται για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων καθώς και την ανάκαμψη των  επιχειρήσεων.

Στη διάσκεψη μετείχαν περίπου 100 αντιπροσωπείες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Κράτη Μέλη και τους εταίρους της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών οργανισμών και της κοινωνίας των πολιτών.

Η  πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, που φιλοξένησε την εκδήλωση δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα σήμερα είναι αλληλέγγυα με την Αλβανία και “κινητοποιήθηκε για μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της ηπείρου μας και κάποια μέρα θα αποτελέσει επίσης μέρος της Ένωσής μας”. Ο λαός της Αλβανίας γνωρίζει ότι ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένειά μας – τώρα περισσότερο από ποτέ”, τόνισε η Πρόεδρος.

Πηγή: real.gr