ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Περιβαλλοντική για την επένδυση φυσικού αερίου: Κάτι κρυφό πάει να γίνει στις πλάτες των Βολιωτών…

Τη δική της εκδοχή των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη σημερινή παρουσίαση της επένδυσης για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, δίνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, μέλη της οποίας εμποδίστηκαν να παραστούν, ενώ απειλήθηκαν με συλλήψεις και επιπλέον δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον δήμαρχο Βόλου.

«Κάτι κρυφό πάει να γίνει πίσω από τις πλάτες των Βολιωτών», υποστηρίζουν τα μέλη της Περιβαλλοντικής, που απλώς θέλησαν να παραβρεθούν στην παρουσίαση και να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

Η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας:

Όταν στο «ναό» της Δημοκρατίας, που είναι το Δημαρχείο του Βόλου, ο Δήμαρχος κ. Μπέος απειλεί πολίτες, λέγοντας, ενώπιον όλων, επί λέξει: «Αν δεν έχετε φάει ξύλο ακόμα στο Βόλο, θα φάτε τώρα»(!!!), τότε κάτι «σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», ή έστω στο «Μονακό», όπως αποκαλεί το Βόλο ο κ. Μπέος!

Μια εταιρεία η οποία θέλει να κάνει επένδυση στην περιοχή μας δεν κρύβεται και δεν οχυρώνεται πίσω από τους τραμπουκισμούς του κ. Μπέου. Ενώ γράφτηκε σε τοπική εφημερίδα ότι σήμερα θα γίνονταν στο Δημαρχείο του Βόλου ενημέρωση προς τους φορείς για τη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου, είχαν στηθεί τρία μπλόκα για να μην περάσουν οι ανεπιθύμητοι! Στην προκειμένη περίπτωση τα μέλη της Περιβαλλοντική Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (ΠΠΜ) Στέλιος Λημνιός και Κώστας Βολιώτης. Τόση δημοκρατία υπάρχει στην πόλη του Βόλου. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Δεν ήταν μόνο οι απειλές και οι εξυβρίσεις του κ. Μπέου προς τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που πήγαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν, αλλά κλήθηκε η αστυνομία για να συλλάβει τους δήθεν «ταραξίες», επειδή ο κ. Δήμαρχος ΘΑ έκανε μήνυση. Μήπως ζούμε σε καθεστώς χούντας και δεν το ξέρουμε; Και όταν τα μέλη της ΠΠΜ ζήτησαν να συλληφθεί και ο κ. Δήμαρχος γιατί και αυτοί θα μήνυαν το Δήμαρχο για απειλή και εξύβριση, μόνο τότε επενέβη ο κ. Μπέος και τους «επέτρεψε» να παραμείνουν! Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Δήμαρχος τούς απαγόρευσε τις ερωτήσεις γιατί μόνο οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να ρωτήσουν, παρόλο που τα μέλη της ΠΠΜ είπαν ότι εκπροσωπούν την εφημερίδα ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που εκδίδεται πανελλαδικά επί 25 χρόνια. Τόση δημοκρατία!

Τα γεγονότα αυτά έδειξαν ότι κάτι κρυφό πάει να γίνει πίσω από τις πλάτες των Βολιωτών που είναι ήδη γερμένες από την καύση των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση δημοσιογράφου για έκρηξη στην Αλγερία και ακόμα χειρότερα στη Νιγηρία όπου ισοπεδώθηκε έκταση 27 τετρ. χιλιομέτρων,  δηλαδή το Πήλιο μέχρι τα Χάνια! Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στη στάση του Διευθ. Συμβούλου του Οργ. Λιμ. Βόλου κ. Σωκρ. Αναγνώστου, που άλλα μας έλεγε σε συνάντηση που είχαμε μαζί του και άλλα εμφανίστηκε να λέει σήμερα στο Δημαρχείο. Τί μεσολάβησε άραγε και άλλαξε γνώμη;

Τελικά ας φροντίσουν οι πολίτες και οι φορείς του Βόλου να ενημερωθούν για την ωφελιμότητα της επένδυσης αυτής για την περιοχή μας και τους κινδύνους που συνεπάγεται και να μη δίνουν λόγο στα φούμαρα περί θέσεων εργασίας που είναι το… «καρότο», ενώ ακολουθεί το μαστίγιο!