Βολογραφήματα....

Περιστέρια και λαγοί

Με… ανοιχτό το στόμα (ή κλειστό από την αφωνία) έμειναν όλοι όσοι είδαν τον Αλέξη Τσίπρα να παραβρίσκεται γεμάτος καμάρι και χαρά στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χθες το πρωί.

Όσοι… αμφέβαλαν το προηγούμενο διάστημα για την αριστεροσύνη του τέως πρωθυπουργού, παραδέχτηκαν πια, χωρίς αμφιβολία, την ήττα τους, καθώς με το δερμάτινο μπουφάν, το περιχαρές ύφος και το στόμα να ανοιγοκλείνει φωνάζοντας συνθήματα (κάποιοι… κακεντρεχείς σχολίαζαν πως δεν φώναζε πραγματικά, αλλά ήταν playback…), ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχθηκε ξανά ως μέγας αριστερός ηγέτης, ως ο καλός «πατερούλης», σαν το μεγάλο περιστέρι που είναι έτοιμο να απλώσει τις φτερούγες του και να αγκαλιάσει προστατευτικά όλους όσοι βγήκαν από τον σωστό τον δρόμο, τον αριστερό, στα χρόνια της πρωθυπουργίας του, και… ξώκειλαν σε άλλες «αγκαλιές».

Το «σήμα» έπεσε και σε όλες τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά γέμισαν οι πλατείες με βουλευτές, πρώην και νυν, συνδικαλιστές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο ήθελαν να λάβουν μέρος στις πορείες – όπως βέβαια είχαν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα – αλλά και να ηγηθούν αυτών, πιάνοντας πρώτη θέση πίσω από τα πανό και μπροστά στις κάμερες.

Δυστυχώς γι αυτούς, οι… ανεκδιήγητοι συμμετέχοντες στις πορείες, ενεργώντας ανάλγητα, ούτε εντυπωσιάστηκαν, ούτε τους χειροκρότησαν, ούτε καν τους άφησαν να κρατήσουν μιαν ακρούλα του πανό, ίσα για να επιστρέψει το πνεύμα του αγώνα στις καρδιές τους.

Αντίθετα, μην αναγνωρίζοντας το πόσο «μάτωσαν» οι πρώην κυβερνώντες να μας πείσουν πως ό,τι έκαναν στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν για το καλό μας, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν ήθελαν και έκλαιγαν κρυφά τα βράδια που υπέγραφαν τα μνημόνια, τους έδιωχναν και – άκουσον άκουσον – τους κατηγορούσαν κι από πάνω! Οποία αχαριστία τελικώς…

Το γεγονός παραμένει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ακόμα να σταθεί αντιπολιτευτικά απέναντι στη ΝΔ. Λίγο που η δεύτερη ως «φρέσκια» κυβέρνηση διανύει ακόμη την περίοδο χάριτος, κάτι που πολλές της αποφάσεις βρίσκουν σύμφωνη την πλειοψηφία του κόσμου, κάτι που είναι νωπές ακόμα οι μνήμες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει βρει πεδίο να αντιπολιτευτεί. Αντίθετα, στράφηκε σε αυτό που γνωρίζει καλά: τον αγώνα από τον δρόμο και τις πορείες.

Ίσως στο μυαλό τους, μάλιστα, να έχουν σκοπό να… αναστήσουν και τους «Αγανακτισμένους»!

Για την ώρα, πάντως, τα ζάρια δεν τους έρχονται καλά και το περιστέρι αντί να απλώνει τις φτερούγες του, θυμίζει περισσότερο… τρομαγμένο λαγό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ