ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Σκέψεις για απαγόρευση μετακινήσεων από το ένα νησί στο άλλο

Το ενδεχόμενο περιορισμού των μετακινήσεων των κατοίκων των νησιών εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως επεσήμανε το πρωί του Σαββάτου ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», το κυβερνητικό στέλεχος γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης από το ένα νησί στο άλλο, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού στη νησιωτική Ελλάδα.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών, η ανησυχία των οποίων είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι και οι (σ.σ. μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές είναι σχεδόν μηδενικές».

«Παίρνουμε περιοριστικά μέτρα για να μείνουμε κοντά στους αγαπημένους μας κα τις οικογένειες μας. Τα περιοριστικά μέτρα είναι για συγκεκριμένο χρόνο» έσπευσε να συμπληρώσει. Και κατέληξε: «Πολλοί κάνουν παράπονα επειδή δεν μπορούν να ψαρέψουν ή να κολυμπήσουν. Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα, αλλά μπάνια μπορούμε να κάνουμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει αποφασίσει την απαγόρευση μετάβασης στα ελληνικά νησιά – πλην των μόνιμων κατοίκων και της εμπορίας προϊόντων.

Πηγή: zougla.gr