ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιους μάρτυρες καλούν τα κόμματα για την προανακριτική Παππά

Τις λίστες με τους προτεινόμενους μάρτυρες κατέθεσαν στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Νίκο Παππά οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο εισηγητής της Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ακολουθηθεί η λίστα μαρτύρων του πταισματοδίκη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ανακριτικής διαδικασίας.

Έτσι από την πλευρά της πλειοψηφίας προτάθηκαν σε δύο κύκλους τα εξής πρόσωπα:

Ν.Δ

α’ κύκλος

Τόμπρας,

Καλογρίτσας,

Νικολάου,

Λιανός.

β’ κύκλος

Βερύκιος

Μαρινάκης

Βαξεβάνης.

Επίσης ζητήθηκε να αιτηθεί η επιτροπή να διαβιβαστεί από την εισαγγελία ο φάκελος για τα βοσκοτόπια.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η αρχή των καταθέσεων να γίνει από τους πολιτικούς ενάγοντες προτείνοντας κατά σειρά τους:

Χρήστο Καλογρίτσα

Bλαδίμηρο Καλογρίτσα

Νικολάου

Λιανό

Στελέχη των επιχειρήσεων της οικογένειας Χούρι

Μισέλ Σάαντ στέλεχος ccc

Γιάννη Στουρνάρα

Μάριο Μπαχά (νομικός σύμβουλος Attika)

Αθανάσιος Τσάδαρη

Αθηνά Κουσκουρη

Ειρήνη Φιλακουριδου

Τάκη Θεοδωρικάκο

Δημήτρης Τερζόγλου

Κώστα Βαξεβάνη

Ενταση για τον Σπίρτζη

Κι ενώ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν να συμφωνούν στα περισσότερα με τη Ν.Δ μάλιστα να μη θέτει βέτο για κανένα μάρτυρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ , οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής όταν η εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου πρότεινε ως μάρτυρα τον τέως Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη. “Πιστεύουμε ότι ξέρει πολλά ο κ. Σπίρτζης. Να μπει στον κατάλογο από τώρα” είπε η κα Γιαννακοπούλου με τους κ.κ Τζανακόπουλο και Πολάκη να φωνάζουν “Για καλέστε τον , για καλέστε τον να έρθει να τα πει”. “Μην εξάπτεστε, όλα με τη σειρά τους,θα έρθουν όμορφα κι ωραία, όλα και όλοι θα έρθουν” απάντησε η κα Γιαννακοπούλου.

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος της πλειοψηφίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, παραδέχτηκε άθελά του πως ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του και γι΄ αυτό ορίζεται δεύτερος στη σειρά των μαρτύρων. «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε επειδή είστε πλειοψηφία…» φέρεται να σχολίασε δηκτικά η Θεοδώρα Τζάκρη, καλώντας τον πρόεδρο, Σταύρο Κελέτση, να προστατεύσει την πλειοψηφία από τον διασυρμό, αφού στην «υπόθεση Καλογρίτσα» πρώτος μάρτυρας καλείται ο «κλητήρας του εργολάβου».

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, έντονα αντέδρασε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, χαρακτηρίζοντας -κατά τις πληροφορίες- ύποπτη την επιμονή της ΝΔ να μην καλέσει πρώτο μάρτυρα τον Χρ. Καλογρίτσα. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ, το οποίο επέμενε στην κλήση του Χρ. Καλογρίτσα κατά προτεραιότητα, κάτι που έκανε και το ΚΙΝΑΛ μέχρι η Νάντια Γιαννακοπούλου -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να αναιρέσει την εισήγησή της υπερψηφίζοντας αυτήν της ΝΔ.

Εξαίρεσαν τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα

Η δεύτερη πολιτική λαθροχειρία έγκειται στην εξαίρεση του γιου του εργολάβου από τη διαδικασία. Μπορεί ο Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας να ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που μετείχε στον διαγωνισμό για τις άδειες και εκδότης του Documento, όμως, η ΝΔ αποφάσισε να μην τον εντάξει στη λίστα μαρτύρων της Επιτροπής. Πρόκειται για άλλη μία πολιτική εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας στον Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος προσπαθεί να αποτρέψει οποιαδήποτε εμπλοκή του γιου του στην υπόθεση.

«Θα εξετάσουμε αυτούς που θέλουμε, θέλετε δε θέλετε…» διεμήνυσε σε έντονο ύφος ο Π. Πολάκης, με τον Δ. Μαρκόπουλο να του συνιστά να μην προκαλεί ένταση γιατί «δεν έχει κάμερες για show». «Έχουμε ανοικτό κατάλογο μαρτύρων και θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, με τον Θ. Πλεύρη να υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προτάσεις – «πυροτεχνήματα» αναφερόμενος στους Γ. Στουρνάρα και Τ. Θεοδωρικάκου. «Δηλαδή, εμείς να πούμε τον Σπίρτζη;» διερωτήθηκε και η Ν. Γιαννακοπούλου φέρεται να πήρε τη σκυτάλη ζητώντας την κλήση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

real.gr documento.gr