ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΠΟΠΕΚ: Κίνδυνος λουκέτου και απολύσεων στα πρατήρια καυσίμων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για τα πρατήρια καυσίμων, ζητώντας την ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ.

Για κίνδυνο λουκέτου σε πρατήρια καυσίμων και απολύσεων εργαζομένων προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ΠΟΠΕΚ ζητά την ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ με τις ευνοϊκές οικονομικές ρυθμίσεις, σε ό,τι αφορά:

α) Ασφαλιστικά – Φορολογικά. β) Επιδότηση μισθοδοσίας εργαζομένων. γ) Επιδότηση ενοικίων ή μείωση κατά 40% αυτών. δ) Καθημερινό ωράριο λειτουργίας από 07.00 μέχρι 19.00, κλειστά Κυριακές και αργίες. ε) Αναστολή λειτουργίας πλυντηρίων αυτοκινήτων. στ) Εξαίρεση των επιταγών που βρίσκονται προς είσπραξη από τους πρατηριούχους, από το καθεστώς των 75 ημερών.

«Οι πληττόμενοι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να μας πληρώσουν τις επιταγές τους με καθυστέρηση 75 ημερών, ενώ εμείς αν δεν πληρώσουμε αύριο τους προμηθευτές μας δεν θα φορτώσουμε καύσιμα», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Σημειώνει ακόμη ότι κατά την τελευταία δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ανάλογων μέτρων στήριξης, έκλεισαν περισσότερα από 2.500 πρατήρια οικογενειακών επιχειρήσεων, ενώ στις τωρινές συνθήκες, η κάθετη πτώση του τζίρου των πρατηρίων είναι γνωστή και αποδεικτέα καθημερινά από το σύστημα εισροών- εκροών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ