ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Πράσινο σημείο» για τα ογκώδη απόβλητα φιλοδοξεί να αποκτήσει ο δήμος Βόλου

Πρόσκληση προς τον δήμο Αλμυρού να αποφασίσει εάν επιθυμεί να εξυπηρετείται για τον τεμαχισμό ογκωδών αποβλήτων από τον τεμαχιστή που φιλοδοξεί να αποκτήσει, απηύθυνε ο δήμος Βόλου. Τη σχετική απόφαση καλείται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Βόλου προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότηση για την υλοποίηση της δημιουργίας «Πράσινου Σημείου», με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Αυτό το «Πράσινο Σημείο» θα δέχεται και ογκώδη απόβλητα, γι αυτό και προγραμματίζεται η αγορά ενός τεμαχιστή. Προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση χρηματοδότησης,  ο δήμος Βόλου θα πρέπει να επισυνάψει τις σύμφωνες αποφάσεις όλων των δημοτικών συμβουλίων των υπόλοιπων δήμων της Μαγνησίας, καθώς από την ΕΥΔΕΠ Θεσσαλίας προβλέπεται πως από το ΠΕ χρηματοδοτείται η αγορά τεμαχιστή μόνο για ένα δήμο ανά περιφερειακή Ενότητα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, τα ογκώδη απόβλητα του δήμου Αλμυρού καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Η εισήγηση της δημοτικής Αρχής Αλμυρού είναι να δηλώσει πως επιθυμεί να εξυπηρετείται ο δήμος από τον εν λόγω τεμαχιστή.