ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Προκαταρκτική Εισαγγελέα για τη μήνυση Κουτσάφτη για τη λειτουργία του Κ.Υ Ζαγοράς

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα όσα καταγγέλλονται στη μήνυση του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Η μήνυση είχε κατατεθεί στις αρχές Ιουνίου από τον δήμαρχο, Παναγιώτη Κουτσάφτη, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και σε αυτή καταγγέλλεται η ανυπαρξία ασθενοφόρων – άμεσης βοήθειας και προνοσοκομειακής φροντίδας. Επίσης, επισημαίνονται ζητήματα υποδομών, ελλείψεων σε γιατρούς και οδηγούς και γενικά όλα τα θέματα που αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Ο Εισαγγελέας θα αναθέσει σε Πταισματοδίκη τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτει κάποιο ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης είχε υποβάλλει τη μηνυτήρια αναφορά στις αρχές Ιουνίου, μετά από περιστατικά που σημειώθηκαν στην περιοχή και για τα οποία υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην ανταπόκριση των ασθενοφόρων.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς κατήγγειλε την ανυπαρξία υπηρεσίας ασθενοφόρων – άμεσης βοήθειας και παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας. Παράλληλα, η μηνυτήρια αναφορά του κ. Κουτσάφτη, αφορούσε και σε άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, τις ελλείψεις γιατρών, την απουσία υποδομών κλπ.