ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών: Διαψεύδει ότι υπήρξε ύποπτο κρούσμα για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Κατηγορηματικός ότι ουδέποτε υπήρξε ύποπτο κρούσμα με σοβαρή κλινική υποψία για τον ιό του Δυτικού Νείλου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Παύλος Μαλινδρέτος, ο οποίος σήμερα μίλησε στην πρωινή ζώνη του Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ. Ο πρόεδρος των γιατρών του «Αχιλλοπούλειου» σημείωσε ότι πρέπει να καυτηριαστεί η διαρροή των στοιχείων στον Τύπο και πρόσθεσε ότι θα πρέπει ο,τιδήποτε δημοσιοποιείται που αφορά στην υγεία, θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.
«Δεν υπήρχε ύποπτο κρούσμα με σοβαρή κλινική υποψία για τον ιό του δυτικού Νείλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλινδρέτος, προσθέτοντας ότι «έχουν υπάρξει άτυπες μορφές ιογενών συνδρομών, οι οποίες λογικό είναι να διερευνηθούν. Οπότε, ανάμεσα στις πολλές εξετάσεις, οι γιατροί θέλουν να αποκλείσουν μία τέτοια περίπτωση. Άρα, ξεκινώντας από αυτό, δε μιλάμε αποσπασματικά παίρνοντας ένα παραπεμπτικό από το φάκελο ενός ασθενούς».
Ο ίδιος, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της διαρροής, υπό την προοπτική ότι από ένα αποσπασματικό παραπεμπτικό, δε μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα. «Πώς μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι παίρνοντας αποσπασματικά ένα μόνο παραπεμπτικό, μετατρέψαμε τον συγκεκριμένο ασθενή σε ύποπτο κρούσμα για τον ιό του Δυτικού Νείλου; Δεν στέκει. Με την ίδια έννοια, εάν σε όλους τους κατοίκους έχει γίνει εξέταση σακχάρου, είμαστε εν δυνάμει σακχαροδιαβητικοί; Μάλλον έχουμε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι έπρεπε σε ένα θέμα» ανέφερε ο κ. Μαλινδρέτος.
Επίσης, πρόσθεσε ότι οι γιατροί έχουν ενοχληθεί από τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξει έρευνα για το περιστατικό από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.
Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του κ. Παύλου Μαλινδρέτου: