ΛΑΡΙΣΑ

Πυρκαγιά στην Αγ. Παρασκευή Λάρισας: Στις φλόγες κοντέινερς – Απειλούνται επαγγελματικές εγκαταστάσεις

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί κοντέινερς από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτική έκταση, στην περιοχή του οικισμού της Αγίας Παρασκευής, λίγο έξω από τη Λάρισα στο δρόμο προς Καρδίτσα.

Να σημειωθεί ότι τα κοντέινερς βρίσκονται δίπλα σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, με τις φλόγες να απειλούν προς στιγμή και τις ίδιες τις εγκαταστάσεις.

Η φωτιά καίει επί του παρόντος αθέριστα σιτηρά, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί 16 άνδρες και 8 οχήματα της Π.Υ.Λ. Η Πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην περιοχή, προκειμένου να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Δείτε φωτό:

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον δήμο Τεμπών

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στον δήμο Τεμπών, στην περιοχή «Πουρνάρι» (Παραπόταμος).

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας -18 οχήματα και 36 πυροσβέστες- παραμένουν στο σημείο, δίνοντας σκληρή μάχη για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες από την Π.Υ.Λ. και τον πρώτο απολογισμό, έχουν καεί περί τα 300 στρέμματα.

Στην περιοχή σημειώθηκε μικρής διάρκειας και έντασης βροχόπτωση, η οποία βοήθησε, ωστόσο δεν ήταν αρκετά δυνατή για να σβήσει τελείως τις εστίες φωτιάς.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: onlarissa.gr