Λόγια του Αέρα

Πως μαζεύεις τ’ ασυμμάζευτα?

Ποικίλους σχολιασμούς έλαβε τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση “Πατέρα”, πολιτευτή της ΝΔ που ενώ αρχικά ορίστηκε Διοικητής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, στη συνέχεια “ξηλώθηκε” με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ αντιδράσεις έχουν προκληθεί κι από τις επιλογές της κυβέρνησης για τους νέους διοικητές νοσοκομείων που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως ο κ. Πατέρας, έναν καημό να γίνει Διοικητής Νοσοκομείου τον είχε, δεν μπορούμε να πούμε, καθώς, το 2016 είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ και η τότε εκπρόσωπος του κόμματος τον είχε καταγγείλει ότι έφυγε επειδή δεν διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να ανακάλεσε σχετικά γρήγορα την απόφαση και να παρουσίασε στοιχεία για την αξιολόγηση που έγινε στους υποψηφίους, ωστόσο “η ζημιά είχε γίνει”.

Το όλο σκηνικό επιβάρυναν ακόμη περισσότερο, δηλώσεις του κ. Βορίδη «Ποιους να βάλουμε; Τους ξένους; Έγινε μία αξιολόγηση από μία επιτροπή, κατέληξαν σε 111 άτομα και μέσα σε αυτόν τον κόσμο υπήρξε μία αστοχία, έγινε παρέμβαση και διορθώθηκε», που σίγουρα δεν “βοήθησαν” προς την αποκλιμάκωση τις κατάστασης, καθώς και ο “επικοινωνιακός περίπατος” του κ. Πατέρα τις τελευταίες ημέρες από κανάλι σε κανάλι κι από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο, εξηγώντας όχι τ ανεξήγητα, αλλά αυτά που όλοι σκεφτόμαστε για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα.

Μπορεί η κυβέρνηση να ευαγγελίζεται ότι επιθυμεί ένα διαφορετικό σύστημα λειτουργίας του δημοσίου, ωστόσο κάτι τέτοιο στην πράξη σίγουρα δεν φαίνεται.

Η υπόθεση αυτή, αποτέλεσε “βούτυρο στο ψωμί” των αντιπολιτεύσεων κι όχι άδικα, καθώς η αφορμή είχε δοθεί….