ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Πώς θα εορταστεί στον Βόλο η 28η Οκτωβρίου

Μόνο με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία, θα τιμηθεί η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Βόλο. Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ανακοινώνεται πως για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός μέχρι τη δύση του ηλίου της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ τις βραδινές της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στις 8 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος. Ιδιαίτερες προσκλήσεις δε θα σταλούν. Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα γίνει μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Στον Αλμυρό

Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου για σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος.
Ώρα 10:00 π.μ.: Η παράταξη των εκπροσώπων των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 10:00 π.μ. το αργότερο και αντιπρόσωποι αυτών θα περάσουν μέσα στην εκκλησία με τις σημαίες πριν έρθουν οι επίσημοι.
Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή των Αρχών της πόλης και των Συμπολιτών.
Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου ο κος Νικόλαος Χατζηαυγουστίδης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τους εκπροσώπους των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.