ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πώς θα πάρουν επιδότηση προσλήψεων οι εταιρείες

Με μια αίτηση στο σύστημα Εργάνη θα μπορούν οι εργοδότες να προσλαμβάνουν ανέργους και να επιδοτούνται για 6 μήνες, στο 100% των ασφαλιστικών εισφορών. Εντός της εβδομάδας στη Βουλή η σχετική διάταξη. Τι θα περιλαμβάνει.Remaining Time-0:59FullscreenUnmute

Με συνοπτικές και απλουστευμένες διαδικασίες, μέσω του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Εργασίας «Εργάνη» και μια αίτηση από τους εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν, θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα επιδότησης του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για την ένταξη στην αγορά εργασίας 100.000 ανέργων.Το πρόγραμμα θα «τρέξει» άμεσα, για 6 μήνες, και μάλιστα, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει την μισθωτή απασχόληση και τις επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας της covid 19 με νέα πιο δραστικά μέτρα, η σχετική διάταξη νόμου για την υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται ακόμη και εντός της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η όλη διαδικασία θα είναι απαλλαγμένη από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες ενέργειες, απλή, με τις προσλήψεις να δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. 

Περισσότερα στο Εuro2day