ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» η συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Σκουρλέτη

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν οι προσπάθειες προκειμένου να συναντηθούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Πάνος Σκουρλέτης, στον απόηχο της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «ο Χρυσοχοΐδης κρύβεται από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι ο υπουργός απέρριψε το αίτημα του κόμματος για συνάντηση αντιπροσωπείας μαζί του.

Πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη απαντούν στο ethnos.gr, ότι «ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν θετικός στο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο δεν αρνήθηκε να συναντήσει». Η επικείμενη συνάντηση δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα πάντα με πηγές της Κατεχάκη, διότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως «προαπαιτούμενο» την παρουσία των Θοδωρή Δρίτσα, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Πάνου Ρήγα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μπορεί να κρύβεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του. Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε το αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κ.Ε και βουλευτή Επικρατείας, Πάνο Σκουρλέτη, τους βουλευτές Θεόδωρο Δρίτσα και Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον πρώην Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, προκειμένου να τεθούν υπόψη του συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που έδρασε χθες η ΕΛ.ΑΣ. στο Σύνταγμα, επιτιθέμενη στους διαδηλωτές οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, όπου θέματα δημοκρατίας αξιώνουν απαντήσεις και ξεκάθαρες τοποθετήσεις, η σιωπή «δεν είναι χρυσός», αλλά υπεκφυγή. Η πολιτική επιλογή της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης και, κατά τα φαινόμενα, του αρμόδιου υπουργού, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Πηγή: ethnos.gr