ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Επικοινωνιακό σόου οι ανακαταλήψεις στο Κουκάκι

Ως επικοινωνιακό σόου που στήνει η κυβέρνηση βλέπει ο Γιάννης Ραγκούσης τις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στα ανακαταληφθέντα από ομάδες αντιεξουσιαστών κτήρια στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.


Ο Τομεάρχης πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους οποίους κατηγορεί ότι αντί για ασφάλεια παράγουν αύξηση της εγκληματικότητας και καταγγέλλει την κυβέρνηση για «προβοκατόρικες αναφορές» εναντίον του κόμματος του.
«Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι. Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Αν τολμούν…»
«Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά», προσθέτει και καταλήγει:  «Αντί όμως για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι- ο κ . Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοϊδης- να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια».

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/ragkoysis-epikoinoniako-sooy-oi-anakatalipseis-sto-koykaki