ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ισπανία: Οι 50χρονες κόρες του Χουάν Κάρλος έκαναν το εμβόλιο όταν τον επισκέφθηκαν στο Αμπου Ντάμπι

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι αδερφές του βασιλιά Φελίπε, έκαναν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν επισκέφθηκαν τον εξορισμένο πατέρα τους, Χουάν Κάρλος.

Σύμφωνα με την El Mundo και την El Confidencial, η 57χρονη πριγκίπισσα Έλενα και η 55χρονη πριγκίπισσα Κριστίνα, έκαναν τα εμβόλια τον περασμένο μήνα, όταν επισκέφθηκαν τον αυτοεξόριστο πατέρα τους, πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Αμπού Ντάμπι. Τα δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα μπορούσαν να εμβολιαστούν στη χώρα τους, καθώς δεν πληρούν ακόμη τις προϋποθέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εμβολιασμού κορωνοϊού της Ισπανίας, το οποίο δίνει προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στους πιο ευάλωτους.

Οι κόρες του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Έλενα και πριγκίπισσα Κριστίνα

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα με το επιχείρημα πως οι πριγκίπισσες δεν είναι επίσημα «μέρος» του θεσμού και το παλάτι δεν έχει λόγο στις δραστηριότητές τους. «Ο βασιλιάς δεν είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των αδελφών του», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωση.

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας

Οι Ποδέμος, ένα κόμμα σταθερά αντιμοναρχικό, είπε ότι τέτοια «προνόμια» χρησιμεύουν για να «δυσφημίσουν» τη μοναρχία. «Ο εμβολιασμός των πριγκιπισσών είναι το τελευταίο νέο που συμβάλει στη δυσφήμιση της μοναρχίας. Για το κοινό, αυτό αποτελεί ειδική μεταχείριση και προνόμια» δήλωσε η υπουργός Ισότητας και μέλος των Ποδέμος Ιρένε Μοντέρο στη δημόσια τηλεόραση TVE.
«Θέλουμε όλοι να είναι ίσοι σε αυτή τη χώρα και αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαζ. 

Η διαμάχη σχετικά με τον εμβολιασμό των πριγκιπισσών είναι το τελευταίο χτύπημα στη μοναρχία της Ισπανίας. Ο Χουάν Κάρλος, ο οποίος παρατήθηκε από το θρόνο το 2014, ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τότε που έφυγε από την Ισπανία τον Αύγουστο, εν μέσω αυξανόμενων ερωτήσεων σχετικά με τις οικονομικές του συναλλαγές.
Πηγή: iefimerida.gr